Το Netflix έχασε 200.000 συνδρομητές το περασμένο τρίμηνο και πιθανώς δύο εκατομμύρια συνολικά την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με σημείωμα προς τους μετόχους. Νέα έρευνα υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των μακροχρόνιων συνδρομητών που ακυρώνουν τη συνδρομή τους στην πλατφόρμα αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία που παρείχε η ερευνητική εταιρεία Antenna στο The Information δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ήταν συνδρομητές για περισσότερα από τρία χρόνια αντιπροσώπευαν μόλις το 5% των συνολικών ακυρώσεων στις αρχές του 2022, ενώ έφτασε το 13% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι νέοι συνδρομητές αντιπροσώπευαν μόνο το 60% των ακυρώσεων αυτό το τρίμηνο, από το 64% το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Επίσης το πρώτο τρίμηνο, οι συνολικές ακυρώσεις αυξήθηκαν σε 3.6 εκατομμύρια άτομα, σε σύγκριση με περίπου 2.5 εκατομμύρια σε καθένα από τα πέντε προηγούμενα τρίμηνα.

Ενώ το Netflix χάνει έδαφος, η αγορά στο σύνολό της κερδίζει περισσότερους συνδρομητές και τα δεδομένα της Antenna – που προέρχονται από μια ομάδα 5 εκατομμυρίων Αμερικανών που συνεισφέρουν ανώνυμα – υποδηλώνουν μια σύνδεση μεταξύ της αύξησης της τιμής και των απωλειών συνδρομητών της πλατφόρμας.

Ο Brendan Brady, επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας στην Antenna, δήλωσε ότι οι καταναλωτές ψηφίζουν με το πορτοφόλι τους σε μηνιαία βάση και τώρα υπάρχουν πιο βιώσιμοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο – και κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάνει λάθος.

Επίσης, δεδομένου ότι πολλές εταιρείες ψυχαγωγίας, όπως η NBCUniversal και η Disney, έχουν αφαιρέσει τις εκπομπές τους από το Netflix και τις έχουν βάλει στις δικές τους υπηρεσίες, η πλατφόρμα έπρεπε να βασιστεί περισσότερο στο πρωτότυπο περιεχόμενο της, το οποίο δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, τα Paramount+, Peacock, και Disney+, ήταν οι πιο δημοφιλείς επιλογές μεταξύ των νέων συνδρομητών. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι το Paramount+ και το Peacock είναι δύο από τις πιο προσιτές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.