Η Huawei τραβά τακτικά την προσοχή και όχι άδικα. Πρόσφατα, η εταιρεία απασχόλησε τα media με τα Mate 60 και κυρίως το chipset έκπληξη Kirin 9000s. Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η κινέζικη κατασκευάστρια κατάφερε να εξοπλίσει τα τελευταία τηλέφωνά της σειράς Mate με 5G chip που κατασκευάζονται στην Κίνα, γεγονός που προκάλεσε πολλές ανησυχίες σε κύκλους της βιομηχανίας.

Αρκετά teardowns αποκάλυψαν ακόμη περισσότερα εξαρτήματα στα οποία η Huawei δεν είχε καμία πρόσβαση στο πλαίσιο των σημερινών κυρώσεων, όπως η μνήμη RAM της Κορεάτικης SK Hynix. Μια νέα έκθεση από το Reuters υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει τώρα να εφαρμόσει έναν νέο γύρο κυρώσεων για να αποτρέψει τις εξαγωγές chip στην Κίνα που δεν είχαν προηγουμένως μπει στη μαύρη λίστα.

Η έκθεση επικαλείται ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ και υποστηρίζει ότι τα AI chip θα είναι ο κύριος στόχος του νέου γύρου κυρώσεων. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τις επερχόμενες απαγορεύσεις με βάση τεχνικές παραμέτρους που στοχεύουν στην απαγόρευση εξαγωγής στην Κίνα μιας ευρύτερη σειράς AI chip.

Τα chip που προορίζονται για καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές δεν θα αποτελέσουν στόχο των νέων περιορισμών, αλλά οι κατασκευαστές ημιαγωγών με έδρα τις ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερώνουν το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου όταν συμπληρώνουν παραγγελίες για τα πιο ισχυρά προϊόντα τους σε εταιρείες που εδρεύουν στην Κίνα – προφανώς και τη Huawei.

Η υπηρεσία θα εξετάζει στη συνέχεια κάθε περίπτωση και θα αποφασίζει αν οι εξαγωγές chip μπορεί να αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν επίσης να καθιερώσουν μια νέα “παράμετρο πυκνότητας απόδοσης” για τις εξαγωγές chip, η οποία θα έχει ως στόχο να αποτρέψει μελλοντικές παρακάμψεις στις εξαγωγές chip προς την Κίνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.