Η NASA αξιοποίησε την τεχνογνωσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για την κατασκευή Σεληνιακής Πύλης, ενός δυναμικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Τα ΗΑΕ ορίστηκαν να σχεδιάσουν τη μονάδα αεροθυρίδας, ένα κρίσιμο στοιχείο της Σεληνιακής Πύλης που διευκολύνει τους διαστημικούς περιπάτους του πληρώματος και τις εργασίες εξωτερικού ωφέλιμου φορτίου. Η συνεργασία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της NASA για διεθνείς συνεργασίες, με τα ΗΑΕ να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή του αεροφράκτη πληρώματος και του επιστημονικού αεροφράκτη για την Πύλη.

Η κατασκευή της μονάδας του αεροφράγματος έχει σημασία καθώς επιτρέπει στους αστροναύτες που επιβαίνουν στη Σεληνιακή Πύλη να πραγματοποιούν διαστημικούς περιπάτους για την εγκατάσταση και ανάκτηση εξωτερικών φορτίων ζωτικής σημασίας για τις επιστημονικές εργασίες. Αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση της μονάδας, στόχο αποτελεί το 2030.

Πέρα από την ενίσχυση των παγκόσμιων συμμαχιών της NASA, η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει τη συμμετοχή των ΗΑΕ σε μια μελλοντική αποστολή Artemis. Η ευκαιρία αυτή επιτρέπει σε έναν αστροναύτη από τα Εμιράτα να συμμετάσχει στις ιστορικές αποστολές Artemis που ξεκίνησαν πέρυσι με την Artemis I, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για τις προσπάθειες των ΗΑΕ για εξερεύνηση του διαστήματος.

Η σεληνιακή πύλη, τοποθετημένη σε ευθύγραμμη τροχιά γύρω από τη Σελήνη, θα υποστηρίξει προσεδαφίσεις στη σεληνιακή νότια πολική περιοχή. Οι προσεδαφίσεις αυτές αποτελούν μέρος των αποστολών Artemis της NASA, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για τη δημιουργία βιώσιμων σεληνιακών βάσεων σε συνεργασία με άλλους διαστημικούς οργανισμούς.

Η επέκταση των διεθνών συνεργασιών της NASA αντανακλά τη δέσμευσή της για συλλογική εξερεύνηση του διαστήματος. Η συνεργασία με τα ΗΑΕ αναδεικνύει τις δυνατότητες της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΑΕ να συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια σκηνή, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μελλοντικά επιτεύγματα στη διαστημική εξερεύνηση.

Φωτογραφία από την πρώτη ιδιωτική αποστολή στο Φεγγάρι, δείχνει κάτι ανησυχητικό

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.