Η NASA βρίσκεται σε δύσκολη θέση με το δείγμα από τον αστεροειδή Bennu, που παραδόθηκε στη Γη τον Σεπτέμβριο μετά από μια επική επταετή αποστολή. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη διαδικασία του ανοίγματος, λόγω της πολύ καλής σφράγισης που παρουσιάζει.

nasa

Το πρόβλημα είναι πως το δοχείο, πρέπει να ανοιχτεί σε ένα ειδικό ντουλάπι που έχει σχεδιαστεί για την ελαχιστοποίηση της γήινης μόλυνσης. Οι επιστήμονες θέλουν να μελετήσουν το δείγμα σε όσο το δυνατόν σε πιο πιο παρθένα κατάσταση, για το σκοπό αυτό, όλες οι διαδικασίες εξαγωγής πρέπει να λαμβάνουν χώρα σε ένα σφραγισμένο καθαρό κουτί υπό ενεργή ροή αζώτου, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν πρόσβαση μέσω προσαρτημένων γαντιών.

Το δοχείο σφραγίστηκε με 35 συνδετήρες – και δύο από αυτούς τους συνδετήρες δεν μπορούν να αφαιρεθούν με τα εργαλεία που είναι σήμερα εγκεκριμένα για χρήση με αυτό. Το δείγμα θα ανοίξει, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Τα όποια εργαλεία πρέπει, να μην θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του δείγματος και να διατηρούν τα πρότυπα του καθαρού δωματίου.

Η ομάδα ήλπιζε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 γραμμάρια σκόνης του Bennu, ένα ανεκτίμητης αξίας δείγμα και το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής από την εξωτερική του πλευρά. Στο εσωτερικό του δοχείου υπάρχει ακόμη περισσότερο υλικό, μέχρι και 250 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστημονικές ευκαιρίες αξιοποίησής του θα είναι αμέτρητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗsciencealert
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • NASA
Προηγούμενο άρθροΤελευταία ευκαιρία για απεριόριστα data στη Cosmote
Επόμενο άρθροΤο AI gov.gr ανακοινώνεται σύντομα – τι είναι και πως θα λειτουργεί
Baladis Koumpouras
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.