Σε λίγες ημέρες ανακοινώνεται η επόμενη γενιά του gov.gr όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο ίδιος υπόσχεται εξαιρετικά προηγμένες δυνατότητες με τη βοήθεια της AI. Ειδικότερα επισημαίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός δηλαδή ότι το gov.gr θα εξοπλιστεί με ένα chatbot που με τη βοήθεια της AI, θα μπορεί να απαντήσει σε οτιδήποτε το ρωτήσουμε σε σχέση με αυτό που ψάχνουμε.

Τελευταία ευκαιρία για απεριόριστα data στη Cosmote

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στόχος είναι να περάσουμε από τη διακίνηση των ψηφιακών εγγράφων στη διακίνηση των δεδομένων. Εξηγεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου κάποια πρώτα βασικά βήματα για κάποιες πρώτες βασικές λειτουργίες θα γίνονται απλά με την αποδοχή από την μεριά μας μέσω του wallet της επιθυμίας κάποιου οργανισμού να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μας προκειμένου να διεκπεραιωθεί από απόσταση η δουλειά μας.

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των οπτικών ινών με διάφορες δράσεις όπως το gigabit voucher. Πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα στο να υλοποιήσουμε και να ετοιμάσουμε την επόμενη πιο γρήγορη Ελλάδα. Περίπου 120 χιλιάδες οικήματα θα μπορούν με την πλατφόρμα που έχει ήδη ανοίξει να γίνουν πιο έξυπνα, με οπτική ίνα, στο gigabit voucher, το ufbb προκειμένου να καλύψουμε περισσότερες περιοχές εκτός αστικών κέντρων καθώς υπάρχει το αίτημα για ακόμη καλύτερες ταχύτητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.