Η NASA έχει προγραμματίσει αποστολή στην Ευρώπη, το φεγγάρι του Δία μέσα στο 2024. Στην Ευρώπη έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ένας τεράστιος και βαθύς ωκεανός κάτω από τον παγωμένο φλοιό.

Η αποστολή Europa Clipper θέλει να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από την Ευρώπη και έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση τον Οκτώβριο του 2024. Το σκάφος θα έχει το μέγεθος ενός μικρού γηπέδου μπάσκετ και θα πραγματοποιήσει 50 πτήσεις γύρω από το φεγγάρι του Δία, αξιολογώντας αν έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσει ζωή. Όμως δεν θα προσεδαφιστεί στον παγωμένο φλοιό του.

Για την προσεδάφιση σκάφους στην Ευρώπη, ετοιμάζεται ήδη η αποστολή Europa Lander, που θα αγγίξει την επιφάνεια του ουράνιου σώματος. Στην συνέχεια θα τρυπήσει τον πάγο για να συλλέξει δείγματα.

«Σε αυτήν την ιδέα της αποστολής, ένα διαστημόπλοιο θα προσεδαφιζόταν στην Ευρώπη και θα συλλέγει και θα μελετήσει δείγματα από περίπου 4 ίντσες (10 εκατοστά) κάτω από την επιφάνεια, αναζητώντας σημάδια ζωής», εξηγεί η NASA .

 

Η NASA δημοσίευσε πρόσφατα εικόνες του ξεχωριστού εξοπλισμού της για την προσεδάφιση του αεροσκάφους. Αυτός ο εξοπλισμός διαθέτει τεράστια πόδια, που θα απορροφήσουν το βάρος του σκάφους όταν προσεδαφιστεί. Στο σύνολό τους, τα μεταλλικά πόδια κάνουν το σκάφος να μοιάζει με αράχνη. Ο εξοπλισμός αναμένεται να μπει σε δοκιμές σε μια πλατφόρμα που θα μιμείται μια προσεδάφιση στην Ευρώπη.

Ταφή στη Σελήνη έναντι αμοιβής, το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει

Η NASA μας δείχνει φωτογραφίες από το προσωπικό της να εργάζεται πάνω στον κρίσιμο εξοπλισμό προσεδάφισης, στο εργαστήριο Jet Propulsion του Οργανισμού. Πρόκειται για το ίδιο εργαστήριο που έχει σχεδιάσει και κατασκεύασε αποστολές όπως το Mars Perseverance, το διαστημόπλοιο Voyager και τον ανιχνευτή Juno που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.