Έχεις προσπαθήσει ποτέ να μεταβείς σε κάποια ιστοσελίδα, αλλά αυτή σε κάλεσε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ρομπότ; Και όμως δεν θα πιστεύεις τι συμβαίνει behind the scenes όταν πιέζεις το εν λόγω κουμπί.

Θα πάθεις πλάκα με το πόσες προμήθειες γλιτώνεις με Revolut σε σχέση με Ελληνική Τράπεζα

Το πλήκτρο I am not a robot είναι στην ουσία ένα CAPTCHA  ή αλλιώς Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart είναι ένας τρόπος δηλαδή για τη Google να διαπιστώσει αν είσαι bot ή όχι. Τι συμβαίνει όμως μόλις το πιέζεις;

Όταν κάνεις κλικ στο εν λόγω checkbox, το site στέλνει πλήθος πληροφοριών στη Google, αναφέρει ο John Lloyd, chief technology officer της Casaba Security. Οι πληροφορίες αφορούν τις κινήσεις του κέρσορα του ποντικού καθώς πιέζεις το εν λόγω κουτί, τα cookies, το ιστορικό της συσκευής κ.α σύμφωνα με την Cloudflare.

Πως μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις οφειλές σου παντού!

Η Google χρησιμοποιεί τις εν λόγω πληροφορίες για να διαπιστώσει αν είσαι άνθρωπος ή ρομπότ. Στη συνέχεια στέλνει το σκορ από τους υπολογισμούς της πίσω στη σελίδα και αν είναι υψηλό το σκορ, δείγμα ότι πρόκειται για άνθρωπο σου επιτρέπεται η πρόσβαση στη σελίδα.

Και κάτι άκρως ειρωνικό. Τα ρομπότ τα πηγαίνουν καλύτερα στο να αποδείξουν ότι δεν είναι ρομπότ σε σχέση με τους ανθρώπους. Έρευνα του 2023, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψε ότι τα AI bots μπορούσαν να λύσουν ευκολότερα CAPTCHAs σε σχέση με τους ανθρώπους. Αναλύοντας τη ταχύτητα και την ακρίβεια 1.400 συμμετεχόντων έναντι των AI bots στη λύση 14.000 CAPTCHAS, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα bots παρουσίαζαν μεγαλύτερη ακρίβεια στη λύση του γρίφου.

Είχαν 99.8 ακρίβεια σε σχέση με τους ανθρώπους που είχαν 50-84%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.