Στην ψηφιακή εποχή του 2024, η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής είναι υψίστης σημασίας εν μέσω της τεράστιας προσβασιμότητας των προσωπικών πληροφοριών στο ίντερνετ. Με την εξάπλωση της AI, τα άτομα αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους, από απατεώνες που εκμεταλλεύονται προσωπικά δεδομένα μέχρι διακινητές δεδομένων που επωφελούνται από παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, η ανάκτηση του ελέγχου της διαδικτυακής σας παρουσίας είναι εφικτή μέσω απλών, αλλά προληπτικών βημάτων. Ας δούμε πώς μπορείτε να διαγράψετε τον εαυτό σας από το ίντερνετ.

Πρώτον, αξιοποιήστε τα εργαλεία της Google για τη διαχείριση των αποτελεσμάτων αναζήτησης και τον περιορισμό της ορατότητας ευαίσθητων πληροφοριών. Μέσω χαρακτηριστικών όπως το “Results about you”, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν και να ζητούν την αφαίρεση του σχετικού περιεχομένου από τα αποτελέσματα αναζήτησης, αν και με περιορισμούς σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Επιπλέον, επιδείξτε σύνεση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου και ελαχιστοποιώντας τις προσωπικές αποκαλύψεις. Η επανεξέταση και ο περιορισμός της πρόσβασης στα στοιχεία του προφίλ και στις αναρτήσεις μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο έκθεσης δεδομένων. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο απενεργοποίησης ή διαγραφής ανενεργών λογαριασμών για να αποτρέψετε την ακούσια διάδοση προσωπικών πληροφοριών – ένα ακόμα βήμα για να διαγράψεις τον εαυτό σου από το ίντερνετ.

Η καταπολέμηση των διακινητών δεδομένων απαιτεί στρατηγική προσέγγιση. Η Incogni, που αναπτύχθηκε από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, προσφέρει μια απλοποιημένη λύση με τον εντοπισμό και την αφαίρεση προσωπικών δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων των διακινητών. Με ένα διαισθητικό ταμπλό για την παρακολούθηση της προόδου της αφαίρεσης, οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι το απόρρητό τους είναι διασφαλισμένο.

Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία, αλλά θεωρούμε πώς τα περίπου 7 ευρώ τον μήνα δεν είναι τόσο μεγάλο ποσό αν θες να διατηρείς τον εαυτό σου εκτός ίντερνετ. Η τιμή αφορά ετήσια συνδρομή και προκύπτει με τη χρήση του κωδικού “9to5Google” πριν την πληρωμή του ποσού. Η εταιρεία δίνει ήδη 50% έκπτωση, αλλά το κουπόνι ανεβάζει την έκπτωση στο 55%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.