Η Hellas Sat αναμένεται να βάλει την Ελλάδα στο προσκήνιο της οικονομίας του Διαστήματος, με τον δορυφόρο Hellas Sat 5, που θα εκτοξευθεί από το κέντρο εκτόξευσης της Γαλλικής Γουιάνας στα τέλη του 2027.

Η συνεργασία μεταξύ της Hellas Sat και της Thales Alenia Space αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς δεδομένων σε γεωστατική τροχιά.  Πρακτικά, αυτό σημαίνει εξαιρετικές ταχύτητες διασύνδεσης μεταξύ δορυφόρου και Γης, ή ακόμα και μεταξύ δορυφόρων. «Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της εξέλιξης, η ταχύτητα του Ιντερνετ θα κινείται στην κλίμακα των Gbps, ενώ σήμερα είναι στα Μbps» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος προγραμμάτων διαστήματος της Hellas Sat, Κεντέας Καραντώνης.

Μετά τη φάση της επίδειξης της νέας τεχνολογίας, τα οφέλη του Hellas Sat 5 θα τα λαμβάνει η ίδια η Hellas Sat, η οποία θα έχει την ευθύνη της σύναψης συμφωνιών για την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος.

Cosmote: Το καλύτερο δορυφορικό internet χωρίς σταθερό!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.