Η Samsung, όπως όλα δείχνουν, εργάζεται σε μια νέα και βελτιωμένη τεχνολογία μπαταρίας που θα τροφοδοτεί την επόμενη γενιά των κορυφαίων smartphones της, τη σειρά Galaxy S24. Αυτό που κάνει το όλο θέμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι αναβαθμίσεις που αναμένεται να εφαρμόσει η εταιρεία οφείλονται σε τεχνολογία εμπνευσμένη από τεχνολογίες που βλέπουμε σε ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Σύμφωνα με αναφορά, ο νοτιοκορεατικός κολοσσός επιδιώκει να βελτιώσει την μπαταρία των flagship smartphones του, ξεκινώντας από τα Galaxy S24, στρεφόμενος σε τεχνολογία από τη βιομηχανία των EV. Η εταιρεία φέρεται να έχει συνεργαστεί με δύο κινεζικές εταιρείες για την από κοινού ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας μπαταρίας.

Η Samsung θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στοίβαξης μπαταριών που συναντάται στα ηλεκτρικά οχήματα. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια μέθοδο βελτίωσης της συνολικής χωρητικότητας των μπαταριών χωρίς να αλλάζει το φυσικό τους μέγεθος.

Η Samsung SDI, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας, εργάζεται πάνω σε αυτή τη νέα τεχνολογία μπαταριών και επιδιώκει να βελτιώσει την ενεργειακή χωρητικότητα στις μπαταρίες επόμενης γενιάς, ενώ παράλληλα στοχεύει να διατηρήσει το μέγεθος τους ίδιο με αυτό που έχουν οι τωρινές μπαταρίες.

Για το σκοπό αυτό, συνεργάζεται με δύο κινεζικές εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογία σχετική με μπαταρίες Gen 5 για ηλεκτρικά οχήματα. Με άλλα λόγια, προσπαθούν να σμικρύνουν την τεχνολογία των μπαταριών αυτών ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή μπαταριών για smartphones και tablets. Αυτή η νέα τεχνολογία μπαταρίας μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αύξησης της χωρητικότητας κατά περίπου 10 τοις εκατό, στον ίδιο όγκο.

Η νέα κοινοπραξία θα χρησιμοποιήσει τις προηγμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην τοποθεσία Cheonan της Νότιας Κορέας. Αναμένεται τα Samsung Galaxy S24 να έχουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες και αισθητά βελτιωμένη αυτονομία, ειδικά σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.