Το Google Drive είναι ίσως η defacto εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος στο Android μαζί με τον Google λογαριασμό του για αποθηκευτικό χώρο. Αν σκεφθείς όμως το πλήθος το δεδομένων που συλλέγει η Google από τις υπηρεσίες της, γιατί να μην εξετάσεις τη μετάβαση σε μια εναλλακτική λύση που διαπρέπει στον τομέα της ασφάλειας και όχι μόνο;

proton drive

 

 

Το Proton Drive βρίσκεται σε φάση beta από το 2020 και είχε προσελκύσει περίπου μισό εκατομμύριο testers στο εν λόγω διάστημα. Η υπηρεσία αποτελεί μέρος της σουίτας εφαρμογών Proton και περιλαμβάνει το Proton Mail, το Proton VPN και το Proton Calendar. Εν ολίγοις η εταιρεία θέλει να κτίσει μια open source εναλλακτική με έμφαση στην ασφάλεια για τα core Google Services.

Η Proton είναι μια εταιρεία με έδρα την Ελβετία, που έχει από τους πιο αυστηρούς νόμους  προστασίας προσωπικών δεδομένων στο κόσμο. Όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο Proton Drive και στις άλλες Proton υπηρεσίες είναι end to end κρυπτογραφημένα.

Εκτός από τη διάθεση του stable Proton Drive web app, η εταιρεία φέρνει επίσης το native app για το Android και αυτό σε beta φάση. Δυστυχώς όμως, αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει νέες εγγραφές όπως ενημερώνει το Play Store καθώς έχουν γεμίσει οι θέσεις. Επιπλέον, η Proton δεν προσφέρει ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας για έγγραφα και εικόνες όπως κάνει το Google Drive.

To Proton Drive κοστίζει 5 ευρώ το μήνα για 200GB και 12 ευρώ για τα 500GB μαζί με πλήθος features και για τα Proton Mail, με το δεύτερο πακέτο των 12 ευρώ να περιλαμβάνει και VPN.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.