Επιδόσεις
Για το εσωτερικό της συσκευής η motorola έχει επιλέξει τον παλιό γνώριμο, Snapdragon 662. Πρόκειται για ένα chip ικανό να καλύψει τα πάντα γύρω από την καθημερινή χρήση και ίσως και λίγο ελαφρύ gaming. Το chipset αποτελείται από 8 πυρήνες, με τους 4 να είναι Kryo 260 Gold και του υπόλοιπους να είναι Kryo 260 Silver.
Από μνήμη έχουμε 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ υπάρχει και δυνατότητα επέκτασης με microSD, αν θυσιάσουμε την μία θύρα SIM από τις δύο.
Η συσκευή είναι αρκετά αποκρίσιμη, χωρίς πρόβλημα και lag σε καθημερινή χρήση. Είναι ικανή να τρέξει όλες τις εφαρμογές social media χωρίς προβλήματα, ενώ μπορεί να τρέξει με άνεση και αρκετά από τα πιο απλά παιχνίδια του Play Store. Μην περιμένετε όμως να τρέξει άνετα το pubg και το fortnite.
Το σίγουρο είναι πως θα σας καλύψει απόλυτα στην καθημερινότητά σας και αποτελεί μια από τις πιο δυνατές rugged συσκευές που έχουμε δει τελευταία.
Αυτονομία
Εκεί που η συσκευή διαπρέπει είναι η αυτονομία, αφού με μπαταρία 5000mAh και ένα chip που δε διψάει για ενέργεια, θα σας βγάλει με άνεση μέχρι και δύο μέρες χρήσης, ενώ με πιο χαλαρή χρήση μπορεί να δείτε και λίγο παραπάνω.
Στο τεστ του PCMark μας έδωσε 21 ώρες και 5 λεπτά, που είναι από τα μεγαλύτερα σκορ που έχουμε δει σε όλες τις κατηγορίες.
Αν χρειαστείτε φόρτιση, η συσκευή έρχεται με φορτιστή 20W και φορτίζει πλήρως σε περίπου μία ώρα και 20 λεπτά.
Συμπεράσματα
Η αγορά των rugged συσκευών είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν τις απόλυτες επιδόσεις και την καλύτερη κάμερα, αλλά σε αυτούς που θέλουν να κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους και να μην αγχώνονται για τη “σωματική κατάσταση” του κινητού τους.
Η Motorola έφερε το Defy, δημιουργώντας μια συσκευή που δεν είναι μόνο για όσους θέλουν να το χρησιμοποιούν σε ακραίες συνθήκες, αλλά για όλους όσους δεν έχουν τις απίστευτες απαιτήσεις από το κινητό τους. Είναι για όσους αρκούνται σε αξιοπρεπείς επιδόσεις χωρίς να αγχώνονται για το αν το κινητό τους θα σπάσει.
Το Defy έρχεται με μια όμορφη οθόνη, που παρά την ανάλυση HD δεν ενοχλεί στην χρήση, με καλό ήχο και μια κάμερα που σε καλό φωτισμό θα μας δώσει καλές λήψεις. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές για απλή χρήση, ενώ η μπαταρία είναι απίστευτα δυνατή.
Αν είστε από αυτούς που έχουν την τάση να σπάνε τα κινητά τους, τότε το Defy αποτελεί μονόδρομο για να βάλετε τέλος σε αυτό το άγχος.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Είμαι της παλιάς εποχής, και το καλύτερο κινητό που είχα ήταν το Motorola RAZR. Αυτό που δίπλωνε, ήταν ακριβώς σαν του Κάπταιν Κέρκ στο Star Trek TOS.
Δεν είχε φυσικά διαδίκτυα και τέτοια (δεν τα θέλω με τίποτα σε κινητό, θέλω μόνο τηλεφωνία και SMS), ΟΜΩΣ ήταν εξαιρετικό στο εξής: Διέθετε μία εφαρμογή σύνδεσης με τον υπολογιστή, με USB καλώδιο όπου φόρτιζε, και ταυτόχρονα έφτιαχνες και διαχειριζόσουν πολύ εύκολα την ατζέντα σου από το PC σου. Όχι πολύπλοκα, πολύ εύκολα. Έσωζες τις αλλαγές, έκανες νέες καταχηρήσεις, διέγραφες παλιές.
Ανθεκτικότητα, είχε φάει πεσίματα, χτυπήματα, νερό, δεν καταλάβαινε τίποτα. Μετά από κάποια χρόνια παρέδωσε το πνεύμα. Δυστυχώς η Motorola δεν το ξανάβγαλε (είχε βγάλει το Gold edition που ήταν πανάκριβο τότε). Παρ’ όλες τις προτροπές των χρηστών για επανέκδοση του κινητού. Για ρωτήστε φίλους σας που το είχαν.
Χωρίς άγχος λέει το άρθρο, μα βεβαίως η ζωή με το RAZR ήταν χωρίς άγχος. Χωρίς μπλιμπλίκια, χωρίς να σε κάνει ζόμπι να κοιτάς μια οθόνη και να είσαι εξαρτημένος από το Facebook, Tik Tok και άλλα (κάποιοι χρειάστηκε να πάνε σε κλινικές για ψυχολογική απεξάρτηση).
Η Motorola είχε κάποιες σκέψεις να βγάλει μία σύγχρονη έκδοση, διπλούμενη, που να έχει και internet, δεν ξέρω, την έβγαλε, δεν την έβγαλε, δεν παρακολουθώ, εξάλλου, στην εποχή της κρίσης δεν διαθέτεις χρήματα κιόλας.
Για το Defy είχα ακουστά. Ναι, έχω μια υποψία πως θα είναι κάτι καλό, αν κρίνω ότι τα Motorola γενικά ήταν πάντα καλά, ακριβότερα, και τα προτιμούσαν λιγότεροι. Στην εποχή μου έπαιρναν κατα κόρον Nokia. Μετά LG, και παρεμφερή.
Είχα σε touch ένα της Alcatel. Η μπαταρία τελείωνε σε 3-4 συνομιλίες. Η σε 3-4 μέρες. Ενώ εκείνο το αξέχαστο RAZR για να τελειώσει η μπαταρία ήθελες βδομάδα με λογική χρήση. Και φόρτιζες σχεδόν πάντα από το PC. Γι’ αυτό σας λέω.