Οθόνη
Η συσκευή έρχεται με μια μεγάλη οθόνη 6.5 ιντσών, τεχνολογίας IPS LCD. Εδώ όμως έχουμε ίσως τη μόνη ουσιαστική παραχώρηση στη συσκευή, αφού έρχεται με ανάλυση 720×1600. Αυτό σημαίνει πως η πυκνότητα σε pixels φτάνει τα 270ppi.
Παρά τη χαμηλότερη ανάλυση, η οθόνη έχει αρκετά ρεαλιστικά χρώματα και καλές γωνίες θέασης, κυρίως λόγω του πολύ λεπτού Gorilla Glass Victus.
Δεν είχαμε πρόβλημα με χρήση κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο, ενώ ακόμα και με τη χαμηλότερη ανάλυση δεν είχαμε θέματα στη χρήση και στη θέαση βίντεο. Άλλωστε η HD ανάλυση είναι συνηθισμένη στις rugged συσκευές.
Στο σύνολο έχουμε ένα καλό πάνελ, που θα κάνει τη δουλειά του και η χαμηλότερη ανάλυση δεν χαλάει τόσο την εμπειρία χρήσης.
Ήχος
Στο κομμάτι του ήχου έχουμε ένα ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής, το όποιο παρουσιάζει καλά μπάσα και καθαρές ψηλές. Η μεσαίες είναι αρκετά πλούσιες, όμως θα θέλαμε λίγο υψηλότερα επίπεδα έντασης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι χαμηλή. Γενικά ο ήχος είναι αρκετά καλοζυγισμένος και ποιοτικός, ώστε να απολαύσετε το περιεχόμενό σας.
Αν θέλουμε το κάτι παραπάνω, τότε υπάρχει θύρα 3.5mm audio jack, για τα ακουστικά μας, που έρχονται με αρκετά καλό DAC για να χαρούμε το περιεχόμενό μας.
Κάμερα
Το motorola Defy έρχεται με τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, με τις δύο μόνο να τραβάνε φωτογραφίες, αφού η τρίτη είναι μόνο για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου.
Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 48MP, με φακό διαφράγματος f/1.8. Από αυτή την κάμερα παίρνουμε καλές φωτογραφίες σε καλό φωτισμό, με ικανοποιητικό δυναμικό εύρος. Τα χρώματα είναι ρεαλιστικά, χωρίς υπερκορεσμούς για εντυπωσιασμό.
Όταν όμως ο φωτισμός χαμηλώνει, η συσκευή προσπαθεί να φωτίσει όσο περισσότερο μπορεί τη φωτογραφία, κάτι που όμως προκαλεί αρκετό θόρυβο, ώστε να χάνεται αρκετή λεπτομέρεια στην προσπάθειά του να μειώσει τον θόρυβο.
Θα βρούμε και έναν αισθητήρα 2MP, πίσω από macro φακό, που η εταιρία δεν έχει δηλώσει αν έχει AF. Στις δοκιμές μας φάνηκε να εστιάζει ανάλογα με την απόσταση, δίνοντας μας πολύ καλά εστιασμένες macro φωτογραφίες. Βέβαια, το κλειδί για αυτές τις λήψεις είναι ο καλός φωτισμός.
Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε γρήγορη εστίαση και αρκετά καλή ποιότητα, όμως δεν έχουμε κάποια σταθεροποίηση, οπότε θα χρειαστείτε σταθερά χέρια. Το ίδιο ισχύει και για το βίντεο από την εμπρόσθια κάμερα. Η συσκευή μπορεί να τραβήξει 1080p βίντεο από τις κάμερες της, που είναι και το αναμενόμενο σε αυτή την κατηγορία και αυτό το chipset.
Στο σύνολο, έχουμε μια ικανοποιητική κάμερα για όσους δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε φωτογραφία. Θα σας βγάλει μερικές καλές φωτογραφίες από τις στιγμές σας, αρκεί να έχετε καλές συνθήκες φωτισμού, αλλιώς καλό είναι να ενεργοποιήσετε το flash.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Είμαι της παλιάς εποχής, και το καλύτερο κινητό που είχα ήταν το Motorola RAZR. Αυτό που δίπλωνε, ήταν ακριβώς σαν του Κάπταιν Κέρκ στο Star Trek TOS.
Δεν είχε φυσικά διαδίκτυα και τέτοια (δεν τα θέλω με τίποτα σε κινητό, θέλω μόνο τηλεφωνία και SMS), ΟΜΩΣ ήταν εξαιρετικό στο εξής: Διέθετε μία εφαρμογή σύνδεσης με τον υπολογιστή, με USB καλώδιο όπου φόρτιζε, και ταυτόχρονα έφτιαχνες και διαχειριζόσουν πολύ εύκολα την ατζέντα σου από το PC σου. Όχι πολύπλοκα, πολύ εύκολα. Έσωζες τις αλλαγές, έκανες νέες καταχηρήσεις, διέγραφες παλιές.
Ανθεκτικότητα, είχε φάει πεσίματα, χτυπήματα, νερό, δεν καταλάβαινε τίποτα. Μετά από κάποια χρόνια παρέδωσε το πνεύμα. Δυστυχώς η Motorola δεν το ξανάβγαλε (είχε βγάλει το Gold edition που ήταν πανάκριβο τότε). Παρ’ όλες τις προτροπές των χρηστών για επανέκδοση του κινητού. Για ρωτήστε φίλους σας που το είχαν.
Χωρίς άγχος λέει το άρθρο, μα βεβαίως η ζωή με το RAZR ήταν χωρίς άγχος. Χωρίς μπλιμπλίκια, χωρίς να σε κάνει ζόμπι να κοιτάς μια οθόνη και να είσαι εξαρτημένος από το Facebook, Tik Tok και άλλα (κάποιοι χρειάστηκε να πάνε σε κλινικές για ψυχολογική απεξάρτηση).
Η Motorola είχε κάποιες σκέψεις να βγάλει μία σύγχρονη έκδοση, διπλούμενη, που να έχει και internet, δεν ξέρω, την έβγαλε, δεν την έβγαλε, δεν παρακολουθώ, εξάλλου, στην εποχή της κρίσης δεν διαθέτεις χρήματα κιόλας.
Για το Defy είχα ακουστά. Ναι, έχω μια υποψία πως θα είναι κάτι καλό, αν κρίνω ότι τα Motorola γενικά ήταν πάντα καλά, ακριβότερα, και τα προτιμούσαν λιγότεροι. Στην εποχή μου έπαιρναν κατα κόρον Nokia. Μετά LG, και παρεμφερή.
Είχα σε touch ένα της Alcatel. Η μπαταρία τελείωνε σε 3-4 συνομιλίες. Η σε 3-4 μέρες. Ενώ εκείνο το αξέχαστο RAZR για να τελειώσει η μπαταρία ήθελες βδομάδα με λογική χρήση. Και φόρτιζες σχεδόν πάντα από το PC. Γι’ αυτό σας λέω.