Τώρα που έχει περάσει ένας μήνας από την αποκάλυψη της σειράς iPhone 15, δεν φαίνεται πολύ περίεργο ή παράξενο να αρχίσουμε να εξετάζουμε τη σειρά iPhone 16. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Haitong International Securities, Jeff Pu, τα μοντέλα Pro του 2024, τα 16 Pro και 16 Pro Max/Ultra, θα είναι εξοπλισμένα με το τελευταίο και καλύτερο mobile 5G modem της Qualcomm.

Το 5G modem επόμενης γενιάς Snapdragon X75 θα προσφέρει ταχύτερο και πιο αποδοτικό 5G στους χρήστες των 16 Pro. Το chip θα δώσει στα 16 Pro και 16 Pro Max κάλυψη τόσο mmWave όσο και sub-6GHz 5G χρησιμοποιώντας έναν πομποδέκτη, γεγονός που θα μειώσει τη χρήση της μπαταρίας κατά 20%.

Το Snapdragon X75 παρουσιάστηκε από την Qualcomm τον περασμένο Φεβρουάριο και χρησιμοποιεί τη συνάθροιση φορέων, η οποία συνδυάζει πολλούς φορείς για να αυξήσει τις ταχύτητες και τη χωρητικότητα δεδομένων, για να βελτιώσει τις επιδόσεις. Επίσης, θα καταλαμβάνει 25% λιγότερο χώρο στην πλακέτα κυκλώματος του iPhone σε σύγκριση με το Snapdragon X70.

Ωστόσο, η πηγή πιστεύει ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές iPhone στις οποίες τα νεότερα μοντέλα iPhone – εξαιρουμένων των φθηνότερων συσκευών SE – μοιράζονταν κάθε χρόνο το ίδιο modem chip, η Apple θα ακολουθήσει παρόμοια τακτική με τον A Bionic. Θα εξοπλίσει μόνο τα νεότερα Pro μοντέλα της σειράς iPhone 16 με το Snapdragon X75 5G. Τα 16 και 16 Plus θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Snapdragon X70 5G.

Το chip μόντεμ X75 5G υποστηρίζει το 5G Advanced, το οποίο είναι η επόμενη γενιά συνδεσιμότητας 5G και αποτελεί “εξέλιξη προς το 6G”. Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η Apple χαρακτήρισε τη σειρά iPhone 6s ως “LTE Advanced” το 2015, η εταιρεία είναι πιθανό να αναφέρεται στα iPhone 16 Pro του 2024 ως “5G Advanced”.

Τον περασμένο μήνα, η Apple υπέγραψε μια συμφωνία με την Qualcomm που θα κρατήσει την εταιρεία δεμένη με τα 5G modem της Qualcomm μέχρι το 2026. Η Apple εργάζεται πάνω στα δικά της 5G modem chip, αλλά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, τα οποία έδωσαν στην Qualcomm μια απροσδόκητη ευκαιρία να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον τεχνολογικό κολοσσό και να τον προμηθεύει με 5G modem, μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.