Η Apple έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις αλλαγές που θα εφαρμόσει στο iOS, όσον αγορά τους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των αρχών. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία θα επιτρέψει το sideload εφαρμογών, αλλά τι γίνεται με τις χώρες εκτός ΕΕ;

Δυστυχώς, οι χρήστες εκτός ΕΕ δεν θα μπορούν να κάνουν sideload εφαρμογών και η Apple εξηγεί το γιατί στη σελίδα της για τους προγραμματιστές. Δεν προκαλεί έκπληξη ο λόγος, καθώς ευθυγραμμίζεται με όσα έχει πει η Apple μέχρι τώρα σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα, αλλά αναφέρει τα εξής:

“Η Apple δεν προσφέρει αυτές τις αλλαγές εκτός της ΕΕ, επειδή αυτό δεν είναι το ασφαλέστερο σύστημα για τους χρήστες μας. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τις νέες απειλές που εισάγει η DMA – συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων κινδύνων για κακόβουλο λογισμικό, απάτες και απάτες, παράνομο και ανεπιθύμητο περιεχόμενο και μειωμένη δυνατότητα της Apple να ανταποκρίνεται και να αφαιρεί κακόβουλες εφαρμογές.”

Οπότε, για μία ακόμα φορά η Apple επιμένει ότι το κάνει για την ασφάλεια των χρηστών. Επιπλέον, κάπου αναφέρει ότι το sideloading απαιτεί νέες τεχνολογίες και διαδικασίες που “δεν έχουν δοκιμαστεί” και “ίσως απαιτούν περαιτέρω ανάπτυξη”…; Μία από αυτές τις τεχνολογίες είναι η λεγόμενη επικύρωση εφαρμογών της Apple, που προφανώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκτός App Store.

Όπως και να έχει, είναι απογοητευτική η στάση της Apple απέναντι στο sideloading, προσβάλλει τους πελάτες της, και δείχνει απλά την εμμονή της στο μονοπώλιο που της έχει κοστίσει αρκετά στην ΕΕ… Στην τελική, επιτρέπει το sideload εφαρμογών στα MacBooks με την αλλαγή ενός διακόπτη, άρα δεν είναι και τόσο δύσκολο για μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στο iOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.