Η Apple θα αναγκαστεί να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως η Apple ήδη σχεδιάζει πολλούς περιορισμούς, σε αντίθεση με το πως γίνεται στο Android.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Apple θα εξακολουθεί να ελέγχει κάθε εφαρμογή που μπαίνει στα τηλέφωνά της και θα μπορεί να μπλοκάρει όποιες εφαρμογές θεωρεί πως δεν θέλει. Η Apple έχει αποκλείσει πάρα πολλές κακόβουλες εφαρμογές από το App Store, όμως έχει αφήσει και αρκετές εκτός, που παραβιάζουν τους κάπως αυθαίρετους όρους της. Τέτοιες εφαρμογές περιλαμβάνουν browsers που χρησιμοποιούν μηχανή αναζήτησης διαφορετική από αυτές που θέλει η Apple. Έχουμε δει αποκλεισμούς σε emulators παιχνιδιών και υπηρεσίες ροής παιχνιδιών (π.χ. Xbox Cloud Gaming). Έτσι, η εταιρία διατηρεί την δυνατότητα αποκλεισμού εφαρμογών από πηγές τρίτων, αν δεν συμμορφώνονται με τους περιοριστικούς όρους του App Store.

Παράλληλα η WSJ αναφέρει πως η Apple θα συνεχίσει να εισπράττει αμοιβές από τους προγραμματιστές που έχουν τις εφαρμογές τους σε καταστήματα τρίτων. Κάτι παρόμοιο είδαμε και στην επιλογή διαφορετικής πλατφόρμας για πληρωμές, με την Apple να παίρνει και από εκεί μερίδιο.

Apple iPhone 16 Pro Max: Θα έρθει με νέο αισθητήρα Sony και πολύ μεγάλες βελτιώσεις!

Σύμφωνα με την  Wall Street Journal, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν. Εμείς απλά ελπίζουμε ο έλεγχος των εφαρμογών να είναι μόνο για κακόβουλο λογισμικό και όχι για να κόψει εφαρμογές που δεν της αρέσουν. Βέβαια αν κρίνουμε από το ιστορικό της Apple, μάλλον θα κάνει τα πάντα για να περάσει το δικό της, όπως ακριβώς το θέλει εκείνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.