Εκατομμύρια πλάσματα έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμούς, πλημμύρες και τυφώνες, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα που θα επιβιώσει στο τέλος του κόσμου.

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δίσκος δημιουργίας πλανητών που έχουμε δει ποτέ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Hardvard μπόρεσαν να ανακαλύψουν το πλάσμα το οποίο έχει την καλύτερη ευκαιρία επιβίωσης από το τέλος του κόσμου.  Εστίασαν σε γεγονότα που θα σήμαιναν το τέλος του κόσμου, όπως supernovae, εκρήξεις ακτίνων gamma και προσκρούσεις αστεροειδών.

Οι άνθρωποι δεν θα επιβίωναν από τέτοιες καταστάσεις. Ωστόσο υπάρχει ένα πλάσμα που το κάνει. Είναι γνωστό ως tardigrade. Γνωστά και ως αρκούδες του νερού είναι μικροσκοπικά υδρόβια πλάσματα με επίπεδο κεφάλι και οκτώ πόδια.

Ο συγγραφέας της έρευνας Dr David Sloan ανέφερε: Ανακαλύψαμε ότι αν και κοντικά supernovae ή προσκρούσεις αστεροειδών θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους τα tardigrates δεν θα επηρεάζονταν. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι οργανισμοί αυτοί μπαίνουν σε μια κατάσταση cryptobiosis. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χάνουν το 95% του νερού από το σώμα τους και μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες από -460°F ως 302°F, όπως και σε καταστάσεις υψηλών πιέσεων και ακτινοβολίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.