Οριστικό τέλος μπαίνει στο πιστοποιητικό Γέννησης και Οικογενειακής κατάστασης όπως ανακοινώθηκε μόλις επίσημα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας ο Υπουργός χθες στον ΣΚΑΙ. Το νομοσχέδιο όπως εξηγεί ο ίδιος είναι ήδη σε διαβούλευση και την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής.

«Φέρνουμε κάτι πολύ γενναίο με το υπουργείο Εσωτερικών, την κατάργηση των πιστοποιητικών σε μια χώρα όπου πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, το να επιβεβαιώνουμε δηλαδή κάθε φορά έστω και με ένα ψηφιακό αρχείο. Τα πρώτα πιστοποιητικά που θα καταργήσουμε θα είναι το ”Γέννησης” και ”Οικογενειακής κατάστασης” γιατί υπάρχουν είναι αποθηκευμένα στο μητρώο πολιτών», επισήμανε.

Διευκρινήσεις για το δίπλωμα στο gov.gr wallet σε μπλόκο Τροχαίας : Ποια έγγραφα περνάν σε ψηφιακή μορφή

Αναφέρθηκε σύντομα και στις ταχύτητες του internet στην Ελλάδα, σχολιάζοντας ότι στις σταθερές ταχύτητες πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο.

«Στις σταθερές ταχύτητες πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Όντως οι τελευταίες καταγραφές δείχνουν πως δεν πάμε καλά και καλούμε τους παρόχους την άλλη εβδομάδα να δούμε λίγο σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα και να δεσμευτούμε και εμείς για αυτά τα οποία δίνουμε, καθώς αυτή τη στιγμή τρέχουν προγράμματα πάνω από ένα δισεκατομμύριο για την ευρυζωνικότητα, αλλά και οι πάροχοι για τα προγράμματα ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.