Οι μπαταρίες των smartphones φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Αλλά η διάθεση του Battery Health tool στο iOS 11.3 πλέον σημαίνει ότι oi χρήστες έχουν ακόμη ένα πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούν χωρίς να χρειάζεται.

Αν τσεκάρεις το Reddit ή την κοινότητα του Apple Support, θα δεις πολλούς χρήστες να δημοσιεύουν ερωτήσεις για το αν η φθορά της μπαταρίας είναι φυσιολογική ή όχι. Σε ένα Reddit post ένας χρήστης αναφέρει ότι η υγεία της μπαταρίας μειώθηκε κατά 2% σε μόλις δυο μήνες. Η φθορά αυτή είναι η αλήθεια ανησυχεί πολλούς χρήστες, καθώς η ίδια η Apple αναφέρει ότι οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από 80% θεωρείται μερικώς φθαρμένη. Επιπλέον, όπως επισημαίνει το idrop, ορισμένες μπαταρίες  φθείρονται πολύ πιο αργά από άλλες. Σε ένα iPhone XS Max που είχαν,  η χωρητικότητα της μπαταρίας παρέμεινε στο 100%, τρεις μήνες μετά την αγορά του.

Άλλοι χρήστες στο ίδιο Reddit forum, σημειώνουν ότι διαπιστώνουν τα ίδια αποτελέσματα. Αγόρασαν την συσκευή τους αμέσως μόλις αυτή έκανε το ντεμπούτο της και έλαβαν πρόσθετα μέτρα να μην τη φορτίσουν ποτέ πολύ γρήγορα ή να τη φορτίσουν όλη τη νύχτα. Πολλούς μήνες αργότερα, η υγεία της μπαταρίας παραμένει στο 100%.

  • Η Apple αναφέρει ότι χρειάζονται περίπου 500 πλήρεις κύκλοι φόρτισης για να φτάσει η φθορά της μπαταρίας στο 80%.
  • Ένας κύκλος φόρτισης, είναι όταν φορτίζεις πλήρως τη συσκευή σου και τη χρησιμοποιείς, μέχρι αυτή να τελειώσει.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεις ποιο ποσοστό φθοράς της μπαταρίας είναι το κανονικό. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το iPhone σου, για ποιους σκοπούς και τη συμπεριφορά που ακολουθείς στη φόρτιση. Επίσης, η ακρίβεια των battery health tools μπορεί να διαφέρει. Αν και σου δείχνουν την ίδια εκτίμηση με τους τεχνικούς της Apple, αποτελεί απλά έναν υπολογισμό βασισμένο σε μαθηματικά μοντέλα. Για μερικούς ανθρώπους, μια απώλεια του 1% στη χωρητικότητα το μήνα, είναι κανονικό. Για χρήστες οι οποίοι λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα, οι μπαταρίες θα φθείρονται πιο σταδιακά.

Υπάρχει ένα πλήθος πραγμάτων που μπορείς να ακολουθήσεις σε γενικές γραμμές για να μειώσεις την φθορά της μπαταρίας, ή καλύτερα να την επιβραδύνεις. Βεβαιώσου ότι η συσκευή σου δεν γίνεται πολύ ζεστή κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Επιπλέον, μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι αν δεν προβαίνουν στη γρήγορη φόρτιση της συσκευής, ή αν δεν την φορτίζουν για μεγάλα διαστήματα και αυτό βοηθά.

Αλλά στην τελική, μην ξοδεύεις πολύ χρόνο για αυτό το θέμα. Η μπαταρία αναπόφευκτα θα φθαρεί με την πάροδο του χρόνου. Μπορείς να την αντικαταστήσεις στην τελική σε ένα επίσημο επισκευαστικό κέντρο, εκτός και αν επηρεάζονται οι επιδόσεις ή αν διαπιστώνεις τυχαίες απενεργοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.