Η πάροχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας K. Mirza LLC μηνύει τη Samsung γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογία σχετική με την εκτίμηση του υπολειπόμενου χρόνου χρήσης που μπορεί να παρέχει η μπαταρία και η οποία αναπτύχθηκε – αρχικά, από το ολλανδικό ερευνητικό ινστιτούτο Nederlandse Organisatie Voor Togepast Natuurwetenschappelijk Onderzoe.

Πρόκειται για έναν αλγόριθμο που μπορεί να υπολογίσει με σχετικά μεγάλη ακρίβεια πόσο χρόνο χρήσης μπορεί να παρέχει η μπαταρία αναλύοντας τη συμπεριφορά του χρήστη και να προσαρμόζει τον χρόνο διαρκώς με βάση τον φόρτο της συσκευής και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τελικά την αυτονομία της μπαταρίας.

Σαφώς δεν πρόκειται για κάτι νέο, αλλά η K. Mirza LLC ισχυρίζεται ότι η Samsung χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο για την αυτονομία της μπαταρίας χωρίς σχετική άδεια. Αν και φαίνεται ότι αυτό έχει σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού των συσκευών της εταιρείας και αποκλειστικά με το Android και όχι με τις δικές της ROM.

Εκτός από τη Samsung φαίνεται να αποτελούν στόχο η Google, η Xiaomi, και άλλοι κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.