Η Apple αντιμετωπίζει μια νέα μήνυση από μια οικογένεια που ισχυρίζεται ότι η ακοή του γιου της υπέστη μόνιμη βλάβη όταν ένα Amber Alert έπαιξε μέσω του AirPods Pro σε υπερβολική ένταση.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από το δικηγορικό γραφείο Paranjpe Mahadass Ruemke, οι γονείς εξήγησαν ότι ο γιος τους έβλεπε Netflix στο iPhone του όταν έπαιξε ένα Amber Alert σε ένταση που «σπάει το αυτί» και τώρα θα πρέπει να «φορέσει ακουστικό βαρηκοΐας για την υπόλοιπη ζωή του». Το επίπεδο ήχου ήταν τόσο δυνατό που οδήγησε σε ναυτία, ζάλη, ίλιγγο, και εμβοές.

Η οικογένεια μηνύει την Apple καθώς και τον κατασκευαστή της Luxshare. Η μήνυση κατηγορεί τις εταιρείες για αμέλεια και απάτη επειδή απέτυχαν να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν σωστά τις συσκευές, να προειδοποιήσουν τους χρήστες ότι τα ακουστικά είναι επιρρεπή σε γρήγορες και απροσδόκητες αυξήσεις της έντασης και να κατασκευάσουν σωστά τα AirPods Pro.

Η αγωγή λέει ότι η Apple απέτυχε να σχεδιάσει τα ακουστικά έτσι ώστε να προσαρμόζονται σε ασφαλή επίπεδα ή να παρέχουν προειδοποιήσεις σχετικά με τις αυξήσεις της έντασης που σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις. Αν η εταιρεία το είχε κάνει αυτό, το αγόρι θα ζούσε μια κανονική ζωή. Επιπλέον, αναφέρει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει λάβει πολλά παράπονα από άλλους χρήστες.

Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν και γνώριζαν για τα ελαττώματα σχεδιασμού και κατασκευής που επηρεάζουν τα AirPods Pro μέσω πολυάριθμων καταγγελιών χρηστών σχετικά με την ξαφνική και απροσδόκητη αύξηση στην ένταση του ήχου σε επικίνδυνα επίπεδα κατά τη διάρκεια ειδοποιήσεων, αλλά επέλεξαν να αγνοήσουν σκόπιμα, εν γνώσει ή απερίσκεπτα τουλάχιστον 1.538 φορές από τις 12 Απριλίου του 2019.

Μέσω της αγωγής, η οικογένεια ζητά αποζημίωση για τη σωματική βλάβη, τον πόνο και την ταλαιπωρία του αγοριού, την αναπηρία, την ψυχική οδύνη, το συναισθηματικό τραύμα και μελλοντικά ιατρικά έξοδα, καθώς και τιμωρητικές αποζημιώσεις κατά της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.