Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να έχει καλύψει ο ΔΕΔΔΗΕ τη μηνιαία καταμέτρηση για τα 7.5 εκατομμύρια ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου οι μετρήσεις να στέλνονται στους προμηθευτές προκειμένου οι λογαριασμοί ρεύματος να είναι εκκαθαριστικοί.

Αστροναύτης είδε έκλειψη ηλίου από το διάστημα και ήταν αφύσικο (φωτογραφίες)

Όπως ανέφερε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε η Γενική Διευθύντρια Εμπορικών Λειτουργιών του ΔΕΔΔΗΕ, Οντίλ Γκίνη μέσω της μηνιαίας καταμέτρησης θα ενισχυθεί η διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού και θα περιοριστεί σημαντικά η πολυπλοκότητα των τιμολογίων.

Ουσιαστικά οι πελάτες θα αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο των καταναλώσεων και μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμολόγηση, ενώ επιστρατεύονται και οι έξυπνοι μετρητές για να βοηθήσουν σε αυτό το έργο.

Η εκκαθαριστική τιμολόγηση κάθε μήνα θα συμβάλλει και στην ευελιξία των προμηθευτών, καθώς βλέποντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια και να κάνουν προτάσεις στις πελάτες τους, που θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει από τη μεριά του ότι είναι όλα έτοιμα να εφαρμόσει τη μηνιαία καταμέτρηση για να μπορέσουν επιτέλους οι προμηθευτές να δίνουν λογαριασμοί ρεύματος που θα είναι εκκαθαριστικοί. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι καταμετρήσεις γίνονταν στην καλύτερη περίπτωση τρεις φορές τον χρόνο. «Oι μηνιαίες καταμετρήσεις είναι η συμβολή του διαχειριστή στην αγορά ηλεκτρισμού», δήλωσε χθες η κ. Γκίνη. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεσμευτεί ότι από φέτος θα βγει με μηνιαίες καταμετρήσεις για το σύνολο της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.