Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την ασφάλεια των καταναλωτών που χρησιμοποιούν smartwatches και smart ring για την μέτρηση σακχάρου στο αίμα. Υπάρχουν δεκάδες ρολόγια στην αγορά που ισχυρίζονται πως μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όμως αυτό το κάνουν χωρίς να πάρουν δείγμα του αίματος μας. Σύμφωνα με τον FDA όμως, αυτό δεν είναι δυνατό με την υπάρχουσα τεχνολογία. Για αυτό και ο FDA δεν έχει δώσει καμία έγκριση για ρολόγια και δαχτυλίδια αυτού του τύπου.

Η με επεμβατική παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα δεν είναι προς το παρόν δυνατή σε καμία καταναλωτική συσκευή. Δημοφιλείς συσκευές όπως το Apple Watch και το δαχτυλίδι Oura, μπορούν να το κάνουν μόνο σε συνδυασμό  με φορητές συσκευές εξουσιοδοτημένες από την FDA, όπως το Dexcom G7, το οποίο χρησιμοποιεί βελόνες για την ανάγνωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η απόκτηση ενός έξυπνου ρολογιού ή ενός έξυπνου δακτυλίου για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα χωρίς να διεισδύσει στο δέρμα θα αντιπροσώπευε μια τεράστια ιατρική πρόοδο, επιτρέποντας στα άτομα με διαβήτη, για παράδειγμα, να σταματήσουν να τρυπώνουν τον εαυτό τους κάθε μέρα και να ειδοποιούν τους προδιαβητικούς.

Samsung, Apple και Huawei εργάζονται εδώ και χρόνια σε αυτή την τεχνολογία, όμως ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει τελικό προϊόν. Και οι τρεις εταιρίες είναι αρκετά κοντά, όμως θα πρέπει να βρουν τρόπο για να μικρύνει η συσκευή ανάγνωσης σε μέγεθος, ώστε να χωρέσει σε ένα ρολόι.

Ξεκινούν οι κρατήσεις χρημάτων από τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών

Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, μην αγοράζεται ρολόγια που ισχυρίζονται πως μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Οι μετρήσει σίγουρα δεν θα είναι σωστές, κάτι που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σας, στην περίπτωση που είστε διαβητικοί. Σε περίπτωση που δείτε κάποιο ρολόι σαν αυτό στην αγορά, μπορείτε να κάνετε αναφορά στον ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.