Νέα οικονομική επιβάρυνση για όλους τους λογαριασμούς τραπεζών έρχεται σύντομα με το ύψος της να ανέρχεται στα 50 λεπτά ανά λογαριασμό, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος θα φθάνει στα 6 ευρώ το χρόνο.

Η επιβάρυνση αφορά την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες όπως και μεταφορά κεφαλαίων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, όμως οι εν λόγω λογαριασμοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Την επιβάρυνση μέχρι σήμερα την είχαν οι απλοί αποταμιευτικοί λογαριασμοί, ενώ το χαράτσι θα αντλείται αυτόματα, φυσικά κατόπιν πρότερης ενημέρωσης εκ μέρους της τράπεζας. Η τακτική αυτή έχει σαν στόχο την ενίσχυση των κερδών των τραπεζών από προμήθειες, μια αγορά των 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΕΕΤΤ: Το 25% των χρηστών με απεριόριστα GB καταργεί το σταθερό του

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

28 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Να τα βλέπετε αυτά οι υπέρμαχοι του πλαστικού χρήματος…. Δήθεν η φοροδιαφυγή μας μάρανε …το ότι θα μας ληστεύουν κάθε μήνα νομίμως και μονίμως με πανάκριβες προμήθειες και σχεδόν μηδενικά επιτόκια για να δουλεύουν με τα δικά μας χρήματα δεν βλέπω να συγκινεί κανέναν

  Μετρητά και πάλι μετρητά! Μέχρι τελευταίας αναπνοής!
  Στοπ στον έλεγχο των λαμογιων μεγάλο τραπεζιτών παγκοσμίως.

 2. Θα συμφωνήσω με τον Σταύρο. Και το κακό είναι ότι βλέπω τον κόσμο πλην κάποιων ελαχιστοτατων τελείως απαθή σε ότι και αν τους κάνουν… Τα χειρότερα έρχονται…

 3. Μετρητά και πάλι μετρητά σωστός ο φίλος, άλλοστε κάνεις από όσους εμπορεύονται κόκα πρέζα όπλα κτλ.και οποία άλλη παράνομη ενέργεια δεν έχει POS για να πληρώσουμε την καύλα μας και δέχονται μόνο μετρητά όπως και σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια παράνομη δραστηριότητα, όλοι τους θέλουν μετρητά και τώρα μας χαλάει τα 0.50€ που θα πάρουν προμήθεια οι τράπεζες, όταν πετάμε 100€ και βάλε κάθε φορά για την καύλα μας σίγουρα δεν θέλουμε κάτι που να αποδεικνύει την παραμονή δραστηριότητα μας. Με βρίσκει σύμφωνο η προμήθεια των τραπεζών ότι είναι παράνομη όπως και η πληρωμή με μετρητά στο παράνομο εμπόριο. Αλλά με ικανοποιεί απόλυτα ότι κάποια λαμόγια θα χάσουν πολλά μαύρα χρήματα από ανθρώπους που τους διέλυσαν την ζωή των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 4. Ολλοι μα ολλοι σας εχεται δίκιο , ζουμαι σε ένα κράτος όπου τα ” αφεντικά” δεν ξέρουν από που τα βαρεθεί , κάθονται σηκώνονται και η μόνη έννοια είναι πως να μας τα ζαλίζουν, μια με αυτό και μια με κείνο, ολλοι κλέβουν αλλά αυτοί τι κάνουν ;; Π.Χ απόστρατο υψηλοβαθμο στέλεχος βγήκε βουλευτής με 2 μισθούς και τόσοι άλλοι όπου με 2παιδια δεν έχουν τα απετουμανα τα προς ζην , και τους στεναχωροι που δεν θα κόψη ο πωλητής αποδείξει;; Κάποτε ( μια φορά κι ένα καιρό) περνούσαν από τις γειτονιές πλανόδιοι και πουλούσαν χωρίς αποδείξεις, τι έγινε;; μήπως το κράτος επεσαι έξω;;; ΟΧΙ ζουσαμαι ολλοι καλά χωρίς το σημερινό άγχος ( αχ , αχ & βαχ) δύο ήταν οι κυβερνήτες τις Ελλάδας μας , ( ο νοη νοητό ) ΥΠΟΜΟΝΉ

 5. Το 80s 90s δεν πεινάσαμε καθόλου και δεν είχαμε ακρίβεια και πάλι ούτε POS!! Και το πέντε χίλιαρο τίγκα στην τσέπη δεν μιλάς καθόλου ε ήταν όλα χωρίς απόδειξη τώρα είναι όλα λαμόγια και στα τρώνε με τα λόγια…

 6. Απλά τα πράγματα .μόλις πληρωθώ τα σηκώνω όλα και πάλι θα τα πάρουν αλλά αν το κάνουμε όλοι δεν θα τους αρέσει

 7. Το καλύτερο είναι αυτό ! Αφήνουμε τα απαιτουμενα και τα αλλά τα σηκώνουμε ! Απλά θα τρυπήσουμε τις τσέπες με τα ψιλουτσικα ……ετσι μόνο ελέγχουμε την κατάσταση , αλλά σαν μισθωτός θα φορολογηθώ περισσότερο διότι θα πρέπει το 70% του μισθού θα πρέπει να το δικαιολογώ για φορολογική ελάφρυνση και καλά !! Τα λαμόγια μας έχουν δεμένους από παντού !!!

 8. Ρε δεν πάτε να μας …… άντε πια όλοι άσχετοι εδώ μέσα,όλοι εσείς που διαμαρτυρεστε είστε το 41% ,να χαίρεστε την Νέα Δημοπρασία.

 9. Άλλος δεν ξέρει πως γράφεται το όλοι και μας κάνει οικονομική ανάλυση έλεος.

 10. Εγώ πλήρωσα τρεις φορές για να βγει η κάρτα Κέα την πρώτη είπαν ότι χάθηκε στο ταχυδρομείο την δεύτερη πλήρωσα μασώ εκπρόσωπο η οποία δεν το πέρασε στο σύστημα και την Τρίτη πλήρωσα και τότε μου ήρθε η κάρτα από τον Μάιο ήρθε τέλος Αυγούστου και το κάνουν σε πολλούς ιδιετερα συνταξιούχους δήθεν ότι η πρώτη χάθηκε δεν πληρώνεις προμήθεια γιατί είναι δικό τους λάθος αλλά πληρώνεις την δεύτερη πλαστηκοποιηση απατεώνες ξύπνα και κοιμούνται με σχοχο το κέρδος μη γελιέστε σαν λεφτά μας βλέπουν και όχι ανθρώπους Περαστικά μας

 11. Άμα είναι έτσι να καταργήσουν τις προμήθειες σε όλες τις άλλες συναλλαγές.
  Δηλαδή τι; Προμήθεια όταν πληρώνεις λογαριασμούς μέσω διαδικτύου, προμήθεια στον έμπορο μέσω pos, και 50 λεπτά τον μήνα για να έχεις κάρτα ούτως ώστε να μπορείς να κάνεις συναλλαγές για να χρεώνουν τις παραπάνω προμήθειες.
  Και οι καταναλωτικες οργανώσεις και ο συνήγορος του πολίτη, κόβουν πίτες!!!

 12. Άλλος τό έχει βάλει στό ρολόι τό σύστημα πληρωμής καί καλά μαγκιά άλλος βάζει μέσα στό δέρμα του τσιπάκι νά πληρώνει άλλη μαγκιά. Μάς έφαγε τό κομπλεξ.Αφού μάς ψήνουν εύκολα νά κάνουμε αυτό πού γουστάρουν καί ακολουθούμε τά Βούρλα μέ τήν μία, όλοι ψεκασμένοι σίγουρα.
  Δέν πειράζει γιά μας πού δέν έχουμε Φράγκο αυτοί
  πού έχουν νά ξυπνήσουν, εμείς περιμένουμε κάνα νέο επιδοματάκι νά δώσει πάλι γιατί μέ αυτό μάς κοιμίζουν περισσότερο καί έτσι μένουμε στό καβούκι μας.

 13. Άλλος έχει βάλει στό ρολόι τό σύστημα πληρωμής καί καλά μαγκιά άλλος βάζει μέσα στό δέρμα του τσιπάκι νά πληρώνει άλλη μαγκιά. Μάς έφαγε τό κομπλεξ.Αφού μάς ψήνουν εύκολα νά κάνουμε αυτό πού γουστάρουν καί ακολουθούμε τά Βούρλα μέ τήν μία, όλοι ψεκασμένοι σίγουρα.
  Δέν πειράζει γιά μας πού δέν έχουμε Φράγκο αυτοί
  πού έχουν νά ξυπνήσουν, εμείς περιμένουμε κάνα νέο επιδοματάκι νά δώσει πάλι γιατί μέ αυτό μάς κοιμίζουν περισσότερο καί έτσι μένουμε στό καβούκι μας.

 14. Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει για ποιο λόγο έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.Μάλλον για να τα λέτε ακόμα δεν καταλάβατε.Ριξτε μια ματιά για την εξαφανισμένη λίστα Λαγκαρτ και όλα αυτά τα λεφτά που φύγαν από την Ελλάδα και πως φτάσανε στις Ελβετικές τράπεζες και στα Κειμαν.Τωρα είναι ήδη αργά και πάντα το φίδι το βγάζει από την τρύπα ο κοσμάκης.Η ιστορία επαναλαμβάνεται και γράφτηκε με αίμα.

 15. Κράτος είναι οι τράπεζες, ξεφτίλες όσοι είστε μέσα στη βουλή, άχνα δεν έβγαλε κανείς σας.

 16. Ok boys… Αν θέλετε μετρητά μαζί σας…. Αύριο θα βγάλω με μετρητά τα χρήματα μου και θα πάω στην ΔΕΗ να περιμένω 2 ώρες στην ουρά να πληρώσω, και μετά στον ΟΤΕ και μετά στο πεζοδρόμιο έξω από την εφορία. Και την άλλη μέρα στην ΕΥΔΑΠ και στην Ασφαλιστική μου.. και σε τόσα άλλα μέρη…. Ωχ, και στη δουλειά μου? Πότε θα πάω? Και για σένα που δε θες να πληρώσεις προμήθεια στην Τράπεζα (που σου παρέχει τα μηχανήματα, το κόστος λειτουργίας τους και τους υπαλλήλους για να σε βοηθησουν) μπες στο site του κάθε οργανισμού και πλήρωσε χωρίς έξοδα. Κι εγώ διαφωνώ με το 0,5€ αλλά καθηστε να δούμε αν θα ισχύσει. Δεν θα γίνει.. έτσι πιστεύω εγώ…. Καλημέρα σας.

 17. Ειναι σιγουρο. Συμφωνω με την αναλυση σου, εκτός του σημειου για το τι παρεχουν. Παλαιοτερσ ειχαν περισσοτερους υπαλληλους και σ εξυπηρετουσαν ως τις 2.30. Τωρα τα ταμεια κλεινουν στις 11 ή διακοπτουν 10 με 1. Και κλεινουν στις 2.

 18. Ήδη πληρώνουμε €6 για τις χρεωστικές.

  Τα επόμενα €6 θα είναι για τις χρεώσεις που κάνουν οι χρεωστικές????

  Μαζικές αναφορές στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή παρακαλώ για νεους ελέγχους και πρόστιμα!!!

  Πριν λίγο καιρό έφαγαν πρόστιμο για παράνομες χρεώσεις. Δεν τους φτάνουν?

 19. @Αποστολης

  Φίλε παίζεις ξερή και δεν κόβεις με βάλε. Σουηδία η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρονικού χρήματος και μια χαρά γίνονται τα νταλαβερια.
  Μέγιστη απόδειξη οι τελευταίες αναταράξεις μεταξύ συμμοριών για τα κέρδη.
  Καλό το πανεπιστήμιο το τελειώσαμε όλοι αλλά το πανεπιστήμιο του δρόμου είναι το καλύτερο χαρτί ειδικά στις εποχές μας που το φουμαρο πάει σύννεφο. Κασέρι και πάλι κασερι

 20. Θα καταργήσω ότι λογαριασμό δεν χρειάζομαι για να μην πληρώνω άδικα, εδώ ούτε τόκους δεν μας δίνουν και μας ζητούν και τά ρεστα. Είπαμε όχι και τόσο!!!! ΕΛΕΟΣ

 21. Το ενοίκιο (τόκος)που ζητά η τράπεζα για 50.000€ τον μήνα ,είναι περίπου το ίδιο με το ενοίκιο ενός σπιτιού αξίας 200.000€ .

 22. Έχετε ένα όπλο που σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί και κάνετε αναλύσεις κατόπιν εορτής.Λέγεται ΨΗΦΟΣ
  Άντε γειά

 23. Κάποτε σου έλεγαν κάντε τις συναλλαγές σας ηλεκτρονικά για να μην έχετε επιβάρυνση. Τώρα στην ψηφιακή φυλακή που έχει έρθει και αναπτύσσεται, εμ κάνεις εσύ την δουλειά του τραπεζικού υπαλλήλου δηλαδή εμείς κάνουμε τις μεταφορές, τις πληρωμές, τις αναλήψεις και ότι άλλο υπάρχει και αντί να μας πληρώνουν τους πληρώνουμε αδρά μάλιστα. 1,60€ επιβάρυνση για πληρωμή ΕΥΔΑΠ. τώρα όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω,η αχρηματη ψηφιακή οικονομία θα είναι και το τέλος της ελευθερίας των ανθρώπων. Θα τραβάνε τα λεφτά σου με το έτσι θέλω και μετά αφού όλα θα είναι ψηφιακά δεν θα βρίσκεις εναν υπάλληλο να σου λύσει τα προβλήματα. Θα σε οδηγούν στο. τηλέφωνο με την σιχαμένη ρομπότ τύπισσα να λέει “πατήστε το 1 αν έχετε όμορφη ημέρα, πατήστε το 2 αν έχετε φάει λακέρδα.. Και άλλα τέτοια ωραία κόλπα. Ρευστό και μόνο ρευστό. Χειροπιαστό και ολοκληρωτικά δικό μας όταν βρίσκεται στα χέρια μας.

 24. Ναι βρε παιδιά όλα σωστά καλά τα λέτε όλοι η κυβέρνηση δεν βλέπει τίποτα? Αλλά τη να δει μας έχει βαλή με το ζόρι να έχουμε τα λεφτα στης τραπεζες δήθεν για την φοροδιαφυγή αμ δε για να μας κλέβουν κανονικά είναι.Μπορουμε να τα πάρουμε και να πηγαίνουμε να πληρώνουμε εμείς μόνοι μας,αλλά θα μας αφήσουν? Μακάρι να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε

 25. Το να το έχουν βγάλει σαν νέο για τα κλικ μάλλον σας διαφεύγει. Εδώ μείωσαν τις προμήθειες για ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας. Ειδικά το τόσο χοντρό… απλά αποκλείεται..

 26. Δεν πειράζει που δεν ξέρει κάποιος η κάποια πως γράφεται η λέξη ” όλοι” . Πειράζει όμως που έχουμε μετανάστες από διάφορα μέρη του κόσμου στην “Ελλάδα” εδώ και είκοσι (20) χρόνια και δεν γνωρίζουν να γράφουν και να μιλούν τα ελληνικά και όταν τους ,τις ρωτάω ,η απάντηση είναι: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.”.Πολλοί από αυτούς τους ανθρωπους έχουν πτυχία ,νοσηλευτικής,οικονομικών επιστημών,υγείας κ.α και χρησιμοποιήθηκαν ως καθαριστες ,καθαρίστριες η στην παράνομη διακίνηση των ανθρώπων (‘trafficking’).

 27. Έχουμε πληρώσει χίλιες δυο ανακεφαλαιωποιησεις για τις ιδιωτικές τους τράπεζες για να παίρνουν πέντε και δέκα χιλιάδες μισθό, και να μην πληρώσουμε και άλλα πόσα για να κάνουν μία μικρή αύξηση μισθού γιατί έρχονται δύσκολα χρόνια!!! Σας παρακαλώ μην είστε τόσο σκληροί μαζί τους, δεν έχουν να φάνε οι άνθρωποι. Εξάλλου λένε:”οποίος έχει δύο δίνει……….. και τα δύο”!!! Όποιος κατάλαβε – κατάλαβε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.