Ετοιμαστείτε για ένα κοσμικό θέαμα, καθώς ένα κοντινό αστέρι που βρίσκεται σε φάση έκρηξης πρόκειται να στολίσει τους ουρανούς με μια εκπληκτική έκρηξη καινοφανή αστέρα αργότερα φέτος. Αυτό το αστρικό γεγονός, που θα συμβεί σε απόσταση 3.000 ετών φωτός, υπόσχεται μια μαγευτική επίδειξη της δύναμης των σωμάτων του σύμπαντος που θα είναι ορατή με γυμνό μάτι για έως και μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη NASA.

Ο αστροφυσικός Bradley Schaefer περιγράφει την επερχόμενη μεταμόρφωση ως “διασκεδαστική και συναρπαστική” που έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη γεμάτη γεγονότα χρονιά για τους λάτρεις του ουρανού. Παράλληλα με τον νέο καινοφανή αστέρα, οι παρατηρητές μπορούν να αναμένουν μια πλήρη έκλειψη ηλίου τον Απρίλιο και τη σπάνια παρατήρηση ενός πράσινου κομήτη.

Καταγράφηκε η μετατροπή υπερκαινοφανούς αστέρα (supernova) σε μαύρη τρύπα

Η επερχόμενη έκρηξη, που προκαλείται από την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός λευκού νάνου και ενός ερυθρού γιγάντιου άστρου, μοιάζει με κοσμική βόμβα υδρογόνου, λέει ο Schaefer. Ενώ οι αστρονόμοι παρατηρούν τον T Coronae Borealis εδώ και αιώνες, οι εκρήξεις του συμβαίνουν περίπου κάθε 80 χρόνια. Αυτή η ευκαιρία παρατήρησης, που δόθηκε στην ανθρωπότητα για τελευταία φορά το 1946, δεν θα επαναληφθεί μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2100.

Για να προλάβουν τον καινοφανή αστέρα σε δράση, οι παρατηρητές θα πρέπει να παρακολουθούν τις ενημερώσεις της NASA και να εντοπίζουν τον αστερισμό του Ηρακλή. Ο καθαρός, χωρίς φεγγάρι ουρανός προσφέρει βέλτιστες συνθήκες παρατήρησης, μακριά από τα φώτα της πόλης. Βγείτε έξω πριν από την ανατολή του ήλιου για να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να παρακολουθήσετε αυτό το εξαιρετικό ουράνιο γεγονός και να έχετε το νου σας και για άλλα αστρονομικά φαινόμενα στον ορίζοντα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μας ενδιαφερει να το δουμε. Κι ο αλλος ηθελε να πεταξει πυροτεχνημα και σκοτωθηκε.

  2. Πες μας πότε και πόσο δυνατή θα είναι. μπορούμε να την δούμε με γυμνό μάτι; Αν δεν έχεις αυτές τις πληροφορίες, δεν έχει νόημα η είδηση.

  3. “Αυτό το αστρικό γεγονός, που θα συμβεί σε απόσταση 3.000 ετών φωτός, υπόσχεται μια μαγευτική επίδειξη της δύναμης των σωμάτων του σύμπαντος που θα είναι ορατή με γυμνό μάτι για έως και μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη NASA.”..
    “Για να προλάβουν τον καινοφανή αστέρα σε δράση, οι παρατηρητές θα πρέπει να παρακολουθούν τις ενημερώσεις της NASA”…
    Τα λέει ο άνθρωπος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.