Αν και η Apple δεν ανακοίνωσε νέα iPhones κατά τη διάρκεια του event του Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έδωσε κάποιες πληροφορίες για τον Apple A14, την καρδιά των νέων iPhones. Βάσει των ισχυρισμών της Apple κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης υπολογίζαμε ότι η βελτίωση στο CPU αγγίζει το 17% και το 8% για την GPU. Και σήμερα, δημοσιεύονται τα πρώτα benchmarks που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Λίγο σημαντικότερη βελτίωση εμφανίζουν στα memory speeds, 22%, αλλά το κέρδος συνολικά είναι σχετικά μικρό.

Συγκεκριμένα, στο AnTuTu σημειώνει 572.333 που ίσως μπορεί να φαίνεται μικρό, αν δεις ότι το Android με τον 865 ξεπερνά τα 600.000 αν και όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η σύγκριση δεν είναι σε καμιά περίπτωση δίκαια. Ωστόσο, η σύγκριση με τον A13 δείχνει ότι το 5nm chipset δεν πρόκειται να προσφέρει αυτό το άλμα στις επιδόσεις που πολλοί ελπίζουν. Και υπάρχουν τρεις πιθανοί λόγοι, όπως εξηγεί το gsmarena.com.

Η Apple ίσως έδωσε προτεραιότητα στην κατανάλωση ενέργειας αντί στις τόσο καλύτερες επιδόσεις, κάνοντας το A14 να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, επιτυγχάνοντας όμως σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις. Δεύτερον, η μετάβαση στα 5nm, ίσως δεν έχει τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε. Αν και τα 5nm θεωρητικά προσφέρουν πολύ μικρότερη κατανάλωση, θα χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για την πλήρη εκμετάλλευση της αρχιτεκτονικής. Και τέλος, ίσως να πρόκειται για ένα πρώιμο sample και οι επιδόσεις του τελικού προϊόντος να είναι καλύτερες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.