Αν είσαι κι εσύ λάτρης των μικρών smartphone, όπως εμείς, τότε πιθανότατα νιώθεις ότι οι σημερινές συσκευές δεν σε ικανοποιούν. Καλά τα μεγάλα smartphone που προσφέρουν αρκετό χώρο για multitasking, αλλά θες κάτι μικρότερο για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου. Θέλεις κάτι που να χωράει άνετα στην τσέπη σου και να μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά, ακόμα κι αν υστερεί σε κάμερα ή μπαταρία. Ωστόσο, αν η χρήση των κινητών αλλάξει, τότε ίσως να δούμε την επιστροφή των μικρών συσκευών. Το κλειδί στα μικρά smartphone θα είναι οι έξυπνοι βοηθοί με υψηλή απόδοση που βασίζονται σε AI.

Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε έξυπνους βοηθούς, είτε τρέχουν σε Android είτε σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Πρέπει να μπορείς να εμπιστευτείς ότι το κινητό σου θα κάνει σωστά περισσότερες εργασίες για σένα. Αυτή η αλλαγή μπορεί να μην είναι ευχάριστη για όσους προτιμούν να έχουν τον έλεγχο, αλλά είναι απαραίτητη για να ελευθερώσουμε χώρο στην τσέπη μας. Ναι, η Google και η Apple έχουν διαφημίσει τις δυνατότητες των μοντέλων Gemini και Apple Intelligence, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουμε στο πλήρες δυναμικό τους.

Σήμερα, όταν ρυθμίζεις ένα νέο Android τηλέφωνο, πρέπει να επιλέξεις αν θα χρησιμοποιήσεις το Google Assistant ή το Gemini. Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο ταυτόχρονα, οπότε πρέπει να αποφασίσεις ποιες δυνατότητες χρειάζεσαι και ποιες μπορείς να θυσιάσεις. Το Gemini είναι καλύτερο στο να απαντά σε ερωτήσεις και να κάνει κλήσεις, αλλά το Google Assistant υπερέχει σε ρουτίνες και έλεγχο streaming υπηρεσιών.

Ένα σημαντικό βήμα για να επιστρέψουν τα smartphone είναι η δουλειά που κάνει ο έξυπνος βοηθός. Όσο περισσότερη δουλειά γίνεται στο cloud, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά αν οι εργασίες μεταφερθούν στο cloud και βασιστούν σε AI, τότε τα smartphone δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν τόσο σκληρά, κάτι που θα μειώσει την κατανάλωση της μπαταρίας και επιτρέψει να γίνουν πιο μικρά.

Πολλά από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργία AI wallpapers, γίνονται ήδη στο cloud. Παρά το γεγονός ότι χρειάζεται σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν θα είναι πρόβλημα εκτός αν βρίσκεσαι σε απομακρυσμένες περιοχές ή περνάς ώρες στο μετρό πόλεων. Με αυτές τις προοπτικές, η επιστροφή των μικρών smartphones μπορεί να είναι πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.