Μια νέα απάτη phishing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στοχεύει τους χρήστες του YouTube έχει απασχολήσει το διαδίκτυο και τράβηξε την προσοχή ακόμα και της επίσημης ομάδας της πλατφόρμας. Ο τεχνολογικός influencer Kevin Breeze υποτίθεται ότι ήταν ο πρώτος που έθεσε το θέμα αυτό στο Twitter, αλλά δεν ήταν ο μόνος που βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτήν την κακόβουλη προσπάθεια.

Το YouTube, το οποίο ανήκει στη Google, ήταν γρήγορο και σύντομα κυκλοφόρησε τη δική του προειδοποίηση προς όλους όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Το εν λόγω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκαλεί ιδιαίτερη σύγχυση επειδή η διεύθυνση του αποστολέα είναι η “no-rep[email protected]”, κάνοντάς το να φαίνεται ότι προέρχεται νόμιμα από την ίδια την πλατφόρμα.

Το ψεύτικο μήνυμα αναφέρει ότι υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική δημιουργίας εσόδων του YouTube και εξαιτίας αυτών “απαιτείται” ο χρήστης να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο και να κατεβάσει ένα έγγραφο. Για όσους έχουν εμπειρία με phishing email, μόλις διαβάσουν αυτή τη φράση είναι εύκολο να υποψιαστούν ότι πρόκειται για απάτη, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πολλοί να μην το προσέξουν. Η λήψη αυτού του αρχείου πιθανότατα θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της συσκευής του χρήστη, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγετε να πατάτε τέτοιους συνδέσμους.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το YouTube που να δηλώνει ότι η εταιρεία κάνει κάτι συγκεκριμένο για να καταπολεμήσει αυτό το κύμα ηλεκτρονικών μηνυμάτων phishing. Κάποια στιγμή, ειδικά με την αύξηση της δημοτικότητας του θέματος, οι απατεώνες πιθανότατα θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο. Ωστόσο, πάντα βρίσκουν κάτι νέο για να προσεγγίσουν πιθανά θύματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.