Τον Οκτώβριο του 2019, η Microsoft μας έδωσε μια πρώτη ιδέα για το Durface Duo, το ολοκαίνουργιο Android smartphone της με τις δυο οθόνες. Το Surface Duo τρέχει μια customized έκδοση του Android ενώ έρχεται και με τον νέο Microsoft Launcher. Βασικά, το Surface Duo είναι μια συσκευή, που εγείρει περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Αν και η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να μιλήσει για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της συσκευής ή το camera module, μας δίνει μια πρώτη ιδέα όμως για το πως θα μοιάζει το νέο Android UI του Duo.

Κάτι τέτοιο καθίσταται εφικτό με το Android SDK που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το SDK απευθύνεται στους developers για να δημιουργήσουν τις νέες τους εφαρμογές και να ετοιμάσουν τα ήδη υπάρχοντα apps για την νέα εμπειρία του Android στο Surface Duo. Το SDK περιλαμβάνει emulator που αποκαλύπτει ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα πράγματα για το νέο user interface. Αυτός, διαθέτει τον Microsoft Launcher και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα gestures, που σου επιτρέπουν να μετακινείς τα apps στην άλλη οθόνη, από το multitasking παράθυρο.

Η Microsoft συνεργάστηκε με την Google για το optimization του Android για το Surface Duo, προκειμένου το λειτουργικό να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυο οθόνες. Το μόνο που μένει πλέον, είναι οι developers να ενδιαφερθούν και να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους για τη νέα συσκευή της Microsoft.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.