Το Facebook γνωρίζει πολλά για εσένα και θέλει να μάθει ακόμη περισσότερα. Μια νέα παντέντα δείχνει ότι η εταιρεία του Mark Zuckerberg αναζητά νέους τρόπους για να παρακολουθεί τους χρήστες στον πραγματικό κόσμο, ακόμη και αν δεν συνδέονται μεταξύ τους. Δεν αποτελεί μυστικό, ότι το Facebook θέλει να γνωρίζει ποιον γνωρίζεις και χρησιμοποιεί σχεδόν τα πάντα, από τις επαφές στη συσκευή σου μέχρι τις φωτογραφίες σου.
Η αποστολή του Facebook είναι να συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους. Στην καρδιά αυτής της αποστολής είναι το People You May Know feature, που σου προτείνει φίλους για τους οποίους ίσως ενδιαφέρεσαι. Το feature αυτό είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2008 και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ερωτήματα, κυρίως ως προς το τι δεδομένα χρησιμοποιεί για να κάνει τη σύνδεση.
Η πατέντα η οποία κατοχυρώθηκε από το Facebook, περιγράφει μια μέθοδο χρήσης του Facebook app εκ μέρους των χρηστών για την αναγνώριση ασύρματων σημάτων, όπως Bluetooth, NFC από τις συσκευές των χρηστών. Λέγεται, ότι το Facebook θα χρησιμοποιεί αυτά τα σήματα για να μετρήσει ακριβώς πόσο κοντά βρίσκονται η μια συσκευή στην άλλη και για πόσο χρονικό διάστημα, θα αναλύει τα δεδομένα αυτά για να διαπιστώσει αν είναι πιθανό οι δυο χρήστες να έχουν γνωριστεί. Η πατέντα επίσης αναφέρει ότι η εφαρμογή θα μπορεί να κατανοήσει πόσο συχνά οι δυο συσκευές βρίσκονται η μια κοντά στην άλλη, τη διάρκεια και τον χρόνο των συναντήσεων, ενώ θα είναι σε θέση και να αναλύει τα δεδομένα από το γυροσκόπιο για να παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών.
Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι του Facebook θα χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να αναλύσουν πόσο πιθανό είναι αυτοί οι χρήστες να έχουν γνωριστεί, ακόμη και αν δεν είναι φίλοι στο Facebook. Η πατέντα ισχυρίζεται ότι το feature αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους χρήστες για να τους βοηθήσει να βρούν τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν συναντηθεί αλλά δεν γνωρίζουν το πλήρες όινομά τους ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.