Το Decentraland είναι μια τρισδιάστατη πλατφόρμα εικονικού κόσμου που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν εικονικά οικόπεδα στην πλατφόρμα ως NFT μέσω του κρυπτονομίσματος MANA, το οποίο χρησιμοποιεί το blockchain Ethereum. Αυτό αναφέρει η wikipedia αν κάποιος προβεί σε μια σύντομη αναζήτηση.

Παρά τα δισεκατομμύρια σε δολάρια που έχει ως αξία τόσο αυτή όσο και άλλες εταιρείες, ο αριθμός των ενεργών χρηστών, είναι κάτι περισσότερο από χαμηλός. Στη πράξη, σύμφωνα με στοιχεία της DappRadar, η Decentraland είχε μόλις 38 ενεργούς χρήστες σε μια περίοδο 24 ωρών, ένας εξαιρετικά χαμηλός αριθμός δεδομένου ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Decentraland από την μεριά της επισημαίνει ότι ως ενεργοί χρήστες, ορίζονται οι χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν blockchain wallet διευθύνσεις για να αλληλεπιδράσουν με το σύστημά της. Ως εκ τούτου, χρήστες που απλά συνδέονται για να μιλήσουν ή να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους δεν μετρούν. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι μετρά περίπου 8.000 χρήστες την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και 8.000 χρήστες σε μια ημέρα, είναι ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός για κάτι που υποτίθεται ότι αποτελεί το μέλλον των online κοινοτήτων και με αξία 1.2 δις.

Metaverse: Μήπως χάνουμε το μέτρο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.