Το Google Translate είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για να έχουμε όταν θέλουμε γρήγορες και εύκολες μεταφράσεις που γίνονται στο άψε σβήσε. Ενώ το μεταφραστικό εργαλείο της Google είναι διαθέσιμο τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο κινητό, στη δεύτερη περίπτωση είναι πολύ πιο χρήσιμο και ισχυρό, καθώς διαθέτει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα μετάφρασης συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο και τη δυνατότητα εντοπισμού και μετάφρασης κειμένου από εικόνες. Συγκριτικά, η εμπειρία Translate στον ιστό είναι πολύ πιο “γυμνή”, καθώς περιορίζεται στη μετάφραση κειμένου, εγγράφων, και ιστότοπων. Η Google προσθέτει τώρα τουλάχιστον ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό στη web έκδοση, τη μετάφραση εικόνων.

Η Google ανακοίνωσε τη διάθεση της λειτουργίας αυτής στην κοινότητα υποστήριξης του Translate. Ενώ είναι ήδη δυνατή η χρήση του Google Lens για τη μετάφραση κειμένου σε εικόνες στο διαδίκτυο, λειτουργεί μόνο με online φωτογραφίες. Δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς το Lens για να ανεβάσει εικόνες που είναι αποθηκευμένες τοπικά στον υπολογιστή και να μεταφράσει το κείμενο που περιέχουν.

Αυτό αλλάζει. Την επόμενη φορά που θα μεταβείτε στο Google Translate για web, θα δείτε τη νέα επιλογή “Εικόνες”. Κάντε κλικ σε αυτήν και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να μεταφράσετε. Παραδόξως, δεν υπάρχει υποστήριξη drag-and-drop, οπότε δεν μπορείτε να σύρετε απευθείας εικόνες στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, για μετάφραση.

Μόλις η εικόνα ανέβει, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να μετατρέψετε το κείμενο που περιέχει. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αντιγραφής ή λήψης του μεταφρασμένου κειμένου στον υπολογιστή. Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο και το μεταφρασμένο κείμενο δίπλα-δίπλα. Αν και όλα αυτά είναι καλά, η διαδικασία μετάφρασης εικόνων στον ιστό παραμένει κατώτερη από αυτή στην εφαρμογή για κινητά. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τμήματος τους κειμένου και ακρόασης της μετάφρασης. Αυτές οι δυνατότητες απουσιάζουν από τη web έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.