Το Google Translate είναι ένα ισχυρό εργαλείο στην εργαλειοθήκη της Google και φέτος έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια λήψεις. Ένα update δείχνει ότι ενδέχεται η εταιρεία να κάνει μία μεγάλη αλλαγή στο UI της εφαρμογής.

Η εφαρμογή μετάφρασης της Google δεν έχει λάβει πολύ προσοχή από την εταιρεία, αλλά με το Android 12 να λανσάρει το νέο Material You design, ήρθε η ώρα να αποκτήσει νέα εμφάνιση και αυτό το app.

Ο τρέχων σχεδιασμός έχει τις επιλογές μετάφρασης στην κορυφή, ακριβώς κάτω από το πεδίο κειμένου. Κάτω από αυτό και τις σχετικές επιλογές, υπάρχει το ιστορικό με τις πρόσφατες μεταφράσεις. Όλο το design βασίζεται στις κλασικές ορθογώνιες κάρτες του Material Design και είναι κατάλοιπο της προηγούμενης νοοτροπίας της Google.

Ο επανασχεδιασμός του Google Translate ακολουθεί την νέα λογική της εταιρείας. Αρχικά, διέγραψε τα πάντα και μετά ξεκίνησε από το μηδέν. Πρώτον, οι κύριες επιλογές μετάφρασης βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της χρήσης με ένα χέρι.

Η συνολική αισθητική είναι πολύ πιο καθαρή. Αντί να καταλαμβάνει μερικά εκατοστά στην κορυφή, το πεδίο κειμένου φαίνεται να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης. Στο κάτω μέρος της οθόνης, έχουμε τις γλώσσες που μεταφράζονται και αμέσως κάτω από αυτές, έχουμε τις επιλογές μετάφρασης.

Στην τρέχουσα σχεδίαση, βλέπουμε την κάμερα, τη συνομιλία και τις επιλογές μεταγραφής κάτω από το πεδίο. Ακριβώς δίπλα στο πεδίο κειμένου, βλέπουμε το εργαλείο γραφής και το εργαλείο ομιλίας. Ο επανασχεδιασμός αλλάζει όλες αυτές τις επιλογές.

New Google Translate Design Material You

Με τον επανασχεδιασμό του Google Translate, οι επιλογές κάμερας και ομιλίας βρίσκονται ακριβώς κάτω από το πεδίο κειμένου. Δίπλα τους υπάρχει ένα κουμπί “Περισσότερα”. Και πέρα ​​από αυτό, αναμένουμε να δούμε τις άλλες επιλογές που υπάρχουν στον τρέχοντα σχεδιασμό να αλλάζουν θέση. Το ιστορικό είτε έχει αφαιρεθεί πλήρως, είτε είναι κρυμμένο κάτω από το κουμπί “Περισσότερα”.

Δεδομένου ότι όλα αυτά ανακαλύφθηκαν με APK teardown, δεν γνωρίζουμε αν οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες σύντομα. Οι προγραμματιστές συνήθως αποκρύπτουν νέες δυνατότητες σε τρέχοντα build εφαρμογών με σκοπό να τις ενεργοποιήσουν στο μέλλον μέσω server.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.