Δύο προγράμματα της Apple έφτασαν στο τέλος τους, αφού αποτύχαν να ετοιμάσουν το τελικό προϊόν και η εταιρία απέλυσε πάνω από 600 εργαζόμενους. Αυτό το γνωρίζουμε αφού η νομοθεσία της Καλιφόρνια απαιτεί να ειδοποιήσει τους εργαζομένους 2 μήνες πριν την απόλυσή τους.

Πρόσφατα η Apple τερμάτισε το εγχείρημά της, που κράτησε πάνω από 10 χρόνια, για ένα αυτοοδηγούμενο όχημα. Σε αυτό η Apple είχε επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό εργάζονταν 2.000 άτομα και αρκετοί από αυτούς μεταφέρθηκαν σε άλλα προγράμματα της εταιρίας. Μάλιστα, αρκετοί πήγαν στο τμήμα του John Giannadrea για την τεχνητή νοημοσύνη της εταιρίας. Σε άλλους δόθηκαν 90 ημέρες για να καταθέσουν βιογραφικό για άλλους κλάδους της εταιρίας, όμως αρκετοί δεν έχουν εμπειρία σε κάτι άλλο εκτός των αυτοκινήτων. Σε αυτούς η Apple λέει αντίο.

Τον περασμένο μήνα η Apple σταμάτησε και την ανάπτυξη microLED οθονών, που είναι άλλος ένας κλάδος που η εταιρία πέταξε δισεκατομμύρια και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Ο στόχος ήταν να χρησιμοποιήσει microLED οθόνες στα επόμενα Watch Ultra και στην συνέχεια να τις φέρει και στα iPhones. Οι οθόνες αυτές είναι πιο φωτεινές και απαιτούν λιγότερη ενέργεια, ενώ δεν έχουν θέματα burn-in.

Μπορεί η Apple να μην κατασκευάζει οθόνες η ίδια, όμως όσοι δημιουργούν microLED οθόνες, δε μπορούν στην παρούσα φάση να φτιάξουν κάτι τόσο μικρό όσο το Apple Watch Ultra, οπότε η εταιρία έπρεπε να σχεδιάσει κάτι δικό της. Λες και οι εταιρίες που κατασκευάζουν αποκλειστικά οθόνες είναι ανόητες και δεν έβγαζαν κάτι μέχρι σήμερα.  Φυσικά και αυτό το project πετάχτηκε στα σκουπίδια από την Apple.

Επιτέλους το Google Wallet φέρνει την μεγαλύτερη αλλαγή υποστήριξης αρχείων σε όλο τον κόσμο!

Πάνω από 600 άτομα έχασαν τις δουλειές τους λοιπόν και όπως μας σχολιάσατε στο Facebook, κατάφερε η Xiaomi να φτιάξει τρομερό αυτοκίνητο και η Apple όχι. Αυτό δείχνει πως η Apple ίσως να έχει χάσει το άγγιγμα του Μίδα και μάλλον ήρθε η ώρα για μια αναδιοργάνωση στην κορυφή της. Με την παλιά και δυνατή ομάδα της να έχει αποχωρήσει από την εταιρία, μάλλον θα πρέπει να βρει την επόμενη γενιά δυνατών στελεχών που θα την πάνε εάν βήμα μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.