Μετά από πολύ δουλειά, και υπομονή από πλευράς χρηστών, η Google λάνσαρε το Find My Device network, τον περασμένο Απρίλιο. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν χαμένες ή κλεμμένες συσκευές – ακόμα και με αποσυνδεδεμένο τον λογαριασμό Google, να τις κλειδώνουν, να κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, και άλλα. Μάλιστα σε συσκευές όπως το Pixel 8 Pro, ο εντοπισμός είναι δυνατός ακόμη και με ανενεργή τη συσκευή.

Καθώς ο κολοσσός της αναζήτησης προχωρά στην επέκταση του δικτύου, προσθέτει και νέα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι η παρακολούθηση της τοποθεσίας συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο Family Link του χρήστη. Στο Find My Device app προστέθηκε η καρτέλα “Family devices” από όπου ο χρήστης του λογαριασμού μπορεί να βλέπεις την τοποθεσία όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στους λογαριασμούς των μελών του Family Link.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Family Link είναι ένα σύστημα γονικού ελέγχου, το οποίο επιτρέπει να παρακολουθείς και να διαχειρίζεσαι τις συσκευές των παιδιών, ή των ηλικιωμένων αν τους προσθέσεις ως παιδιά. Μεταξύ άλλων, μπορείς να περιορίζεις το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση, να ρυθμίζεις όρια χρήσης, και πολλά άλλα. Μέχρι πρότινος, για να δεις την τοποθεσίας των συσκευών του Family Link έπρεπε να έχεις το app του. Ωστόσο, αυτό αλλάζει με την προσθήκη της προαναφερθείσας καρτέλας στο Find My Device app.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.