Καθώς το νέο vivo X100 Pro φτάνει στα χέρια των reviewer, μπορούμε επιτέλους να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του chipset MediaTek Dimensity 9300, το οποίο δεν έχει πυρήνες απόδοσης και διαθέτει τέσσερις πυρήνες CPU Cortex X4.

Όπως αναμενόταν, η ψύξη ενός chipset με τέσσερις πυρήνες υψηλών επιδόσεων είναι δύσκολη υπόθεση. Σε ένα δημοφιλές τεστ που φτάνει τη CPU στα όρια της, ο επεξεργαστής οκτώ πυρήνων παρουσίασε μείωση επιδόσεων στο 46% της απόδοσής του σε χρόνο μόλις 2 λεπτών.

vivo X100 MediaTek Dimensity 9300 Throttle 2 mins

Τέσσερις από τους πυρήνες του MediaTek Dimensity 9300 έπεσαν στα 1.2GHz, τρεις στα 1.5GHz, και ένας σε μόλις 0.6GHz. Αυτά τα νούμερα είναι πολύ χαμηλά σε σύγκριση με έναν πυρήνα Cortex-X4 3.25GHz, τρεις πυρήνες Cortex-X4 2.85GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 2GHz.

Ως σημείο αναφοράς, ένα τηλέφωνο που είναι εξοπλισμένο με Snapdragon 8 Gen 2 συνήθως τρέχει στο 80% περίπου των επιδόσεων του μετά από περισσότερα από 10 λεπτά στην ίδια ή αντίστοιχες δοκιμές.

Τέτοια test έχουν σχεδιαστεί για να βάζουν όλους τους πυρήνες της CPU να τρέχουν στο φουλ για να αποκαλύπτουν πώς το τηλέφωνο αντιμετωπίζει τη μέγιστη καταπόνηση.

Το vivo X100 Pro, όπως και τα περισσότερα άλλα flagship smartphone, διαθέτει μια παθητική λύση ψύξης, στην προκειμένη περίπτωση έναν θάλαμο ατμών που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τη θερμότητα από τον MediaTek Dimensity 9300.

Θα μπορούσατε να περιμένετε καλύτερες επιδόσεις από μια συσκευή με ενεργή ψύξη, όπως έναν ανεμιστήρα, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη κάποιο τηλέφωνο με τέτοιο σύστημα και τον Dimensity 9300.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.