Η Samsung φέρεται να σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος επισκευής των Galaxy smartphones. Σύμφωνα με αναφορά της Business Korea, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής πιστοποιημένων ανακυκλωμένων ανταλλακτικών για επισκευές κινητών.

Πρόκειται για εξαρτήματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως απορριπτόμενα πλαστικά, μέταλλα, και άλλα. Η πρωτοβουλία θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Η αναφορά προτείνει ότι με τη χρήση ανακυκλωμένων ανταλλακτικών, η Samsung θα μπορούσε να παρέχει στους καταναλωτές μειωμένο κόστος επισκευής. Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι επισκευές όπως η αντικατάσταση οθόνης θα μπορούσαν να κοστίσουν ακόμα και 50% λιγότερο από ότι κοστίζουν σήμερα.

Όσον αφορά την ποιότητα των ανακυκλωμένων ανταλλακτικών, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία στοχεύει σε ένα επίπεδο που μπορεί να ταιριάζει με αυτό των νέων προϊόντων. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ποια εξαρτήματα smartphone θα είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος και πόσο ακριβώς θα κοστίζουν.

Η Samsung προωθεί τη βιώσιμη παραγωγή εδώ και καιρό. Η σειρά Galaxy S22 είναι ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα των προσπαθειών της. Τα flagship smartphone χρησιμοποιούν ένα νέο υλικό που αποτελείται από πεταμένα δίχτυα ψαρέματος.

Με τα χρόνια, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία μείωσε επίσης σημαντικά την ποσότητα πλαστικού και χαρτιού στις συσκευασίες των προϊόντων της. Τα ανακυκλωμένα ανταλλακτικά επισκευής φαίνεται να είναι μια λογική επέκταση των προσπαθειών βιωσιμότητας της κατασκευάστριας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.