Η macro φωτογραφία δεν βρίσκετα αρκετά συχνά στο επίκεντρο όταν ασχολούμαστε με το θέμα “φωτογραφία με smartphone”, παρόλο που αυτό αλλάζει σιγά-σιγά τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, αρχίζουν να τοποθετούν αποκλειστικούς φακούς macro στα τηλέφωνά τους.

Η Samsung έχει μια μεγάλη λίστα με mid-range και budget τηλέφωνα που διαθέτουν κάμερες macro. Επιπλέον, οι macro φωτογραφίες είναι δυνατές στα Galaxy S21 Ultra και S22 Ultra, χάρη στην υποστήριξη αυτόματης εστίασης στις ultra-wide κάμερές και σε μια λειτουργία λογισμικού που ενεργοποιείται όταν πλησιάσει ένα θέμα.

Η macro φωτογραφία δίνει έμφαση στις μικρές λεπτομέρειες, όπως υφές και μοτίβα, και μπορεί να μετατρέψει τα συνήθως βαρετά και χωρίς ενδιαφέρον θέματα σε σαγηνευτικά έργα τέχνης. Μπορείτε να τραβήξετε macro φωτογραφίες από διάφορα αντικείμενα, όπως λουλούδια, ζωύφια και έντομα, υφάσματα, σταγονίδια νερού, και πολλά άλλα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές συμβουλές για να πάτε τη macro φωτογραφία σε άλλο επίπεδο, με το Samsung smartphone σας, και όχι μόνο. Αρχικά, βρείτε ένα ενδιαφέρον θέμα, κάτι μικρό που δεν παρατηρούμε από κοντά στην καθημερινή ζωή. Έπειτα, εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βελτιώσετε των φωτισμό γύρω και πάνω στο θέμα σας. Αν υπάρχει δυνατό φως που χτυπά το θέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από την πηγή φωτός για να το μειώσετε.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το τηλέφωνό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σκιάζει το θέμα. Κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι όπως και στις κανονικές φωτογραφίες έτσι και στη macro φωτογραφία μπορείτε να προσαρμόσετε την έκθεση για να κάνετε την εικόνα πιο φωτεινή ή πιο σκοτεινή κρατώντας το δάχτυλό σας στην οθόνη και χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό έκθεσης που εμφανίζεται – τουλάχιστον στα Samsung smartphones.

Τέλος, φροντίστε να τραβήξετε πολλές λήψεις από το ίδιο θέμα για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Εννοείται, ότι η χρήση ενός τρίποδου θα βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες, χωρίς κουνήματα ή θόλωμα – δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στη macro φωτογραφία, διότι συχνά το τηλέφωνο δυσκολεύεται να διατηρήσει την εστίαση στο θέμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.