Η κακή μοίρα των προσπαθειών της Microsoft για τα Windows Phone – και τα Windows 10 Mobile, είναι ένα από τα πιο διάσημα λάθη της εταιρείας, το οποίο εξακολουθεί να προκαλεί πόνο στους οπαδούς της. Αποδεικνύεται όμως ότι και ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, έχει μετανιώσει για την εγκατάλειψη των Windows Phone.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Satya Nadella μίλησε για έναν μακρύ κατάλογο θεμάτων, από την προσωπική του ζωή μέχρι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά μια συγκεκριμένη ερώτηση ξεχωρίζει. Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε κάποιο στρατηγικό λάθος ή λάθος απόφαση που έλαβε ως CEO της Microsoft, ο Nadella ανέφερε ότι η απομάκρυνση της εταιρείας από τον χώρο των κινητών τηλεφώνων μπορεί να μην ήταν η καλύτερη επιλογή:

“Η απόφαση για την οποία νομίζω ότι πολύς κόσμος μιλάει – και μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα όταν έγινα CEO – ήταν η έξοδός μας από αυτό που θα ονομάσω κινητό τηλέφωνο, όπως είχε οριστεί τότε. Εκ των υστέρων, νομίζω ότι θα μπορούσαν να υπήρχαν τρόποι που θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει να λειτουργήσει, ανακαλύπτοντας ίσως εκ νέου την κατηγορία της πληροφορικής μεταξύ των PC, των tablets και των τηλεφώνων”.

Δυστυχώς, αυτά ήταν όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά είναι ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά η Microsoft. Η Microsoft προσπάθησε σε κάποιο βαθμό να ανακαλύψει εκ νέου την πληροφορική με τα Windows 10 Mobile και το όραμά της για το Continuum, ένα χαρακτηριστικό που προσέφερε μια εμπειρία που θύμιζε desktop όταν ένα τηλέφωνο με Windows ήταν συνδεδεμένο σε μια μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που τα τηλέφωνα της Samsung κάνουν ακόμα και σήμερα με το DeX.

Ωστόσο, αν η Microsoft είχε καταφέρει να αξιοποιήσει την εμπειρία της με τα Windows στα desktop και να πείσει τους προγραμματιστές να φέρουν εμπειρίες λογισμικού στα Windows Phone, τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά. Είδαμε μια αναλαμπή ελπίδας με το HP Elite x3, ένα τηλέφωνο που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως φορητός ή επιτραπέζιος υπολογιστής, ανάλογα με το που συνδέατε. Η Samsung εξακολουθεί να είναι η μόνη που προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με desktop με το DeX, αν και ο περιορισμός σε εφαρμογές Android αφαιρεί μέρος των δυνατοτήτων αυτού του είδους all-in-one συσκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.