Το YouTube, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο, στηρίζεται στα έσοδα από τις διαφημίσεις και στις συνδρομές, που κατά κοινή ομολογία είναι πολύ ακριβές. Το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, που διευκολύνεται από διάφορες επεκτάσεις browser, αποτελούσε κοινή πρακτική μέχρι πρόσφατα. Η Google, η μητρική εταιρεία του YouTube, έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, γιατί απλά χάνει πολλά έσοδα.

Πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για την κίνηση του YouTube να εμφανίζει ένα αναδυόμενο μήνυμα για τους θεατές που χρησιμοποιούν ad-blockers, οδηγώντας σε πολυάριθμες συζητήσεις για το πώς να παρακάμψουν αυτόν τον περιορισμό. Το ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι ότι η λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι τα παροπλισμένα πλέον Windows Phone.

Η Google είχε αρνηθεί να υποστηρίξει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone και εμπόδιζε ενεργά την πρόσβαση τρίτων, μπλοκάροντας ακόμη και την καλοσχεδιασμένη εφαρμογή YouTube για το συγκεκριμένο OS που δημιούργησε η Microsoft. Κατά ειρωνικό τρόπο, το Windows Phone βρήκε έναν μεταθανάτιο σκοπό. Χρησιμοποιείται ως μέσο για την παράκαμψη των τελευταίων μέτρων του YouTube κατά του αποκλεισμού διαφημίσεων.

Ένας χρήστης του Twitter, ο @endermanch, μοιράστηκε μια παράκαμψη που περιλαμβάνει ένα user-agent switcher, ένα εργαλείο που αναγνωρίζει τη συσκευή, την έκδοση του προγράμματος περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα ενός χρήστη σε αιτήσεις HTTP.

Αλλάζοντας τον user-agent σε Windows Phone χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που προτείνει η ίδια η Google, οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν το ενοχλητικό αναδυόμενο παράθυρο του YouTube, επιτρέποντας τη θέαση χωρίς διαφημίσεις. Ορισμένοι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι κατάφεραν να το παρακάμψουν με το uBlock Origin, ένα εργαλείο αποκλεισμού διαφημίσεων που λειτουργεί τόσο στον Chrome όσο και στον Microsoft Edge.

Μπορεί η Google να βρει τρόπο να μπλοκάρει και αυτές τις λύσεις. Όμως, προς το παρόν, προσφέρουν ανάπαυλα στους χρήστες που εκνευρίζονται από τις διακοπές στο YouTube και τις προσπάθειες του κολοσσού της αναζήτησης να τους ωθήσει προς το Premium.

Ωστόσο, δεδομένης της αυξανόμενης αυτοπεποίθησης των πλατφορμών περιεχομένου μετά από επιτυχίες όπως η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από το Netflix, είναι πιθανό ότι το YouTube θα εντείνει τις προσπάθειές του κατά των ad-blockers.

Αν ανήκεις και εσύ στην παραπάνω κατηγορία, τότε μπορείς να κατεβάσεις το πρόσθετο “User-Agent Switcher” σε Chrome, Edge, Opera, και οποιονδήποτε Chromium browser. Μόλις το εγκαταστήσεις, απλά ανοίγεις το μενού και από το Windows Phone διαλέγεις την τελευταία έκδοση του λειτουργικού.

YouTube Διαφημίσεις Windows Phone

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.