Η Samsung ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των chip μνήμης GDDR7, με την JEDEC να οριστικοποιεί πρόσφατα τις προδιαγραφές για αυτή την τεχνολογία μνήμης επόμενης γενιάς. Επιπλέον, η Samsung δεν έχασε καθόλου χρόνο, παραθέτοντας δύο GDDR7 chip στην ιστοσελίδα της, το K4VAF325ZC-SC28 και το K4VAF325ZC-SC32.

Αυτά τα chip διαθέτουν χωρητικότητα 16Gbit, με ρυθμούς μεταφοράς έως και 28GT/s και 32GT/s, αντίστοιχα. Με διάταξη 512M x 32 και συσκευασμένα σε μορφή FBGA 266 ακίδων, αυτά τα chip υπόσχονται βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα σε διάφορες εφαρμογές.

Αν και οι προδιαγραφές της JEDEC για τα GDDR7 chip εκτείνονται σε χωρητικότητα 64Gbit και ρυθμό μεταφοράς 48GT/s, οι αρχικές προσφορές της Samsung δίνουν προτεραιότητα στις πρακτικές βελτιώσεις των επιδόσεων. Παρ’ όλα αυτά, αυτά τα chip αναμένεται να φέρουν επανάσταση στις GPU επόμενης γενιάς, παρέχοντας σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις μνήμης GDDR6 και GDDR6X.

Αναμένεται η ενσωμάτωση των chip μνήμης GDDR7 της Samsung στις επερχόμενες GPU από ηγέτες του κλάδου, όπως η AMD και η Nvidia. Οι GPU της σειράς RX 8000 της AMD και οι GPU της σειράς RTX 5000 της Nvidia λογικά θα αξιοποιήσουν αυτά τα chip για απαράμιλλη απόδοση και αποδοτικότητα.

Επίσης, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών μνήμης, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, SK Hynix και Micron, εντείνεται, ο αγώνας για την προμήθεια μνήμης GDDR7 στους κατασκευαστές GPU, στους προγραμματιστές chip AI και στους κατασκευαστές δικτυακού εξοπλισμού θα καθορίσει το μέλλον της τεχνολογίας υπολογιστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.