Σύμφωνα με αρκετά leaks και φήμες, η επόμενη γενιά smartphones της Apple, τα iPhone 15, αναμένεται να έχουν σημαντικές αναβαθμίσεις, ίσως τις ποιο σημαντικές που έχουμε δει από το iPhone 11. Ο τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να διοργανώνει εκδήλωση για τις 12 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιάσει τα smartphones, μαζί με άλλες συσκευές.

Μεταξύ των πολλών αναβαθμίσεων και αλλαγών που έχουν γίνει γνωστές, οι επερχόμενες συσκευές πρόκειται να έχουν θύρες USB-C για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για τη νέα θύρα, που λέγεται ότι θα έχει κάποιους περιορισμούς από την Apple.

Η Apple επέμενε να χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη πανάρχαια θύρα lightning στα iPhone, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει τη μετάβαση στη USB-C σε σχεδόν όλες τις άλλες συσκευές της. Τα Mac και τα iPad έκαναν τη μετάβαση το 2015 και το 2019, αντίστοιχα. Έτσι, η μετάβαση των iPhones στη USB-C είναι μια σημαντική και ευπρόσδεκτη αλλαγή. Ίσως σύντομα δούμε και τα πρώτα USB-C AirPods.

Πρόσφατα, το USB-C module των iPhone 15 εντοπίστηκε να έχει ένα 3LD3 chip που θα μπορούσε να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες. To ChargerLab έψαξε βαθύτερα το θέμα και μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με το τι φαίενται να ισχύει. Το ChargerLab ισχυρίζεται ότι έχει πλακέτες που προέρχονται από τις μηχανολογικές μονάδες των 15, 15 Plus, και 15 Pro.

Οι πλακέτες PCB έχουν ένα Retimer chip ακριβώς πάνω από τη θύρα USB-C. Αυτό το chip χρησιμοποιείται για την ανακατασκευή σημάτων και τη βελτίωση της ποιότητάς τους. Αυτό εντοπίζεται συνήθως σε συσκευές συμβατές με Thunderbolt για τη διατήρηση υψηλής εισόδου-εξόδου.

Η παρουσία του Retimer chip στις PCB των iPhone 15 επιβεβαιώνει πράγματι ότι τα επερχόμενα smartphones θα έχουν Thunderbolt. Είναι πιθανό ότι η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη τη σειρά, αντί να περιορίζεται στα ακριβότερα Pro μοντέλα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Thunderbolt είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Apple και την Intel. Είναι ταχύτερη και προσφέρει μεγαλύτερο εύρος ζώνης από τη θύρα USB-C. Προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους χρήστες που θέλουν να μεταφέρουν γρήγορα δεδομένα μεταξύ των συσκευών.

Με την υποστήριξη του Thunderbolt τα iPhone 15 θα μπορούσαν να προσφέρουν μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας 40Gbps μαζί με δυνατότητα σύνδεσης μιας εξωτερικής οθόνης και εξόδου βίντεο 4K.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.