Τα iPhone 15 θα είναι τα πρώτα smartphones της Apple με USB-C. Αν και το USB-C έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το Lightning – όπως καλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, αναφορές υποδηλώνουν ότι τα 15 και 15 Plus είναι απίθανο να τα εκμεταλλευτούν.

Σύμφωνα με νέα πηγή, τον leaker και αναλυτή Majun Bu, ο οποίος έχει μοιραστεί στο παρελθόν λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα καλώδια της Apple, τα καλώδια USB-C που παρέχονται στα κουτιά των iPhone 15 περιορίζονται πράγματι σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων USB 2.0 με ρυθμό 480MBps, που είναι ίδιος με του Lightning.

Αντίθετα, οι φήμες συγκλίνουν στο ότι και τα δύο μοντέλα iPhone 15 Pro υποστηρίζουν υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα υποστηρίζουν “τουλάχιστον” USB 3.2 ή Thunderbolt 3.

Για λόγους σύγκρισης, το iPad Pro διαθέτει θύρα Thunderbolt με ταχύτητες μεταφοράς έως και 40Gbps, ενώ η θύρα USB-C του βασικού iPad περιορίζεται σε μόλις 480Mbps. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα της Apple.

Αν όντως ισχύσει το ίδιο και στα iPhone 15, τα Pro και Pro Max θα μπορούν να μεταφέρουν βίντεο και άλλους τύπους αρχείων πολύ πιο γρήγορα από το βασικό μοντέλο και το Plus.

Από εκεί και πέρα και στα θετικά της υπόθεσης, όλα τα μοντέλα θα έχουν 1.6 μέτρα καλώδιο στο κουτί, από 1 μέτρο που είχαν οι προκάτοχοι τους, τα νέα καλώδια είναι πιο ανθεκτικά, και δεν έχουν MFI για πιστοποίηση των αξεσουάρ από third-party κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.