Η Samsung χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικά chipsets για τις ναυαρχίδες της, τα Galaxy S. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά, και την Κίνα, τα τηλέφωνα τροφοδοτούνταν από Qualcomm Snapdragon SoC. Σε όλες τις άλλες αγορές, η Samsung εξόπλιζε αυτά τα τηλέφωνα με το πιο πρόσφατο Exynos chip.

Η μόνη εξαίρεση πριν από το 2023 έλαβε χώρα το 2015, όταν οι φόβοι ότι ο Snapdragon 810 υπερθερμαινόταν οδήγησαν τη Samsung στο να εξοπλίσει όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S6 με τον ίδιο Exynos.

Φέτος, η Samsung εξόπλισε όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S23 με το ισχυρό chipset Snapdragon 8 Gen 2, μία for Galaxy πειραγμένη έκδοση, και αυτό θα μπορούσε να ισχύει για το προσεχές μέλλον.

Ένας tipster του Twitter με το όνομα Connor, ο οποίος έχει σχετικά μέτριο ιστορικό, δηλώνει ότι η σειρά Samsung Galaxy S24 δεν θα χρησιμοποιήσει chip Exynos, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα η εταιρεία θα τα εξοπλίσει με τον Snapdragon 8 Gen 3.

Έχουμε ήδη δει δύο tipsters να διαδίδουν δύο διαφορετικές προδιαγραφές για αυτό το SoC και το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν και οι δύο είναι ότι το chip θα παραχθεί από την TSMC χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας των 4nm.

Ένας από τους tipsters λέει ότι αναμένουμε ο Snapdragon 8 Gen 3 να χρησιμοποιήσει μια διαμόρφωση 1-4-3 με έναν πυρήνα CPU Cortex X-4 υψηλής απόδοσης με συχνότητα 3.70GHz, αύξηση 15% από τα 3.20GHz του Snapdragon 8 Gen 2 για τον πυρήνα X-3 υψηλής απόδοσης.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το chipset που τροφοδοτεί τη σειρά Galaxy S23 είναι ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy με τον πυρήνα X-3 overclocked στα 3.36GHz. Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα διαθέτει επίσης τέσσερις πυρήνες απόδοσης και τρεις πυρήνες αποδοτικότητας.

Ο άλλος tipster αναμένει ότι ο Snapdragon 8 Gen 3 θα φέρει διαμόρφωση 1-5-2 με έναν πυρήνα Cortex X-4 υψηλής απόδοσης που θα τρέχει στα 3.20GHz – πολύ μακριά από τα 3.70GHz – πέντε πυρήνες απόδοσης Cortex-A720 στα 3.0GHz και δύο πυρήνες απόδοσης Cortex-A520 στα 2,0GHz.

Αυτός ο tipster πηγαίνει τις φημολογούμενες προδιαγραφές ακόμα πιο μακριά και λέει ότι το chip θα διαθέτει την GPU Adreno 750, το μόντεμ Snapdragon X75 5G με 20% βελτίωση στην ενεργειακή απόδοση και υποστήριξη για μνήμη RAM LPDDR5 με Universal Flash Storage (UFS) 4.1.

Ανεξάρτητα από το ποιος tipster είναι πιο κοντά στις πραγματικές προδιαγραφές του Snapdragon 8 Gen 3, ο οποίος θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα μήνα νωρίτερα φέτος, φαίνεται ότι η Samsung δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει chipset Exynos στα Galaxy S24.

Η Samsung φέρεται να εργάζεται για τον σχεδιασμό ενός νέου chipset Exynos που χρησιμοποιεί τους πυρήνες Cortex της ARM. Ωστόσο, αυτό το υψηλής ισχύος SoC φέρεται ότι δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για τα Galaxy S24 και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του με τα Galaxy S25 το 2025.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.