Σύμφωνα με τον ιδιαίτερα αξιόπιστο RGcloudS, το Snapdragon 8 Gen 3 chipset το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην οικογένεια των Galaxy S24 συσκευών, θα δει αύξηση κατά 15% της ταχύτητας ρολογιού του X-4 high performance core σε σύγκριση με τον X-3 που χρησιμοποιείται στον Snapdragon 8 Gen 2. AΑξίζει να σημειωθεί ότι ο επεξεργαστής της σειράς Galaxy S23 χρησιμοποιεί μια υπερχρονισμένη έκδοση του X-3 core στα 3.36 GHz.

Εν ολίγοις, κάτι τέτοιο ίσως σημαίνει ότι ο X-4 πυρήνας του Snapdragon 8 Gen 3 θα διαθέτει συχνότητα ρολογιού στα 3.70GHz.  Δυστυχώς όμως μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα τα χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν η Galaxy έκδοση του εν λόγω chipset θα επωφεληθεί από την αύξηση αυτή των 15% της συχνότητας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε ίσως δούμε την συχνότητα να φθάνει τα 3.86GHz.

Τα 10 καλύτερα σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως του 2022

Ο RGcloudS αναφέρει ότι η συχνότητα ρολογιού του Snapdragon 8 Gen 3 θα είναι μεγαλύτερη από του Apple A17 Bionic που αναμένεται να καταφθάσει στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra. Το πιο σημαντικό, ότι με την 15% αύξηση στη συχνότητα ρολογιού του X-4, θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των επιδόσεων του Snapdragon 8 Gen 3 σε σχέση με τη βελτίωση που βλέπουμε στη τρέχουσα γενιά του επεξεργαστή.

snapdragon

Η Qualcomm μάλιστα θα μείνει στη διάταξη 1-4-3 που συναντάμε στο τρέχον chip. Κάτι τέτοιο θα δώσει εν ολίγοις στον Snapdragon 8 Gen 3, έναν high performance core, τέσσερις performance cores και τρεις efficiency cores. Το επερχόμενο chip θα έχει δημιουργηθεί από την TSMC στα 4nm και όχι στα 3nm, καθώς η παραγωγή της Apple εξαντλεί όλες τις δυνατότητες της TSMC για φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.