Οι Exynos 2200 και Snapdragon 8 Gen 1 που έχουν τα Galaxy S22 είναι πολύ ισχυροί, αλλά πάσχουν από προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτό, καθιστά τα συγκεκριμένα chip μη κατάλληλα για αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Ίσως για αυτό τα Samsung Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4 θα διαθέτουν νεότερα chip. Σίγουρα, δεν είναι μόνο η υπερθέρμανση, τα νέα chip θα είναι βελτιωμένα και φαίνεται πιο λογικό νεότερες συσκευές να έχουν νεότερα SoC.

Σύμφωνα με τον γνωστό leaker Ice Universe, τουλάχιστον τα δύο επερχόμενα foldable smartphones της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, Samsung Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4, θα χρησιμοποιούν τον Snapdragon 8 Gen 1+, τον οποίο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη η Qualcomm και θα βασίζεται στην 4nm διαδικασία της TSMC – γεγονός που τον καθιστά πιο αποδοτικό σε σχέση με τον Exynos 2200 και τον Snapdragon 8 Gen 1, που κατασκευάζονται με τη διαδικασία 4nm της Samsung Foundry.

Η τεχνολογία κατασκευής chip ημιαγωγών της TSMC ήταν πάντα καλύτερη από της Samsung Foundry. Δεν είναι περίεργο που η Apple επέλεξε την TSMC αποκλειστικά για την κατασκευή των chipset της σειράς A και M τα τελευταία χρόνια. Τώρα, θέλοντας να ξεφύγει από τις χαμηλές αποδόσεις του Snapdragon 8 Gen 1, η Qualcomm φέρεται να έχει μεταβεί στη διαδικασία 4nm της TSMC για τον Snapdragon 8 Gen 1+.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.