Προκαλεί ενθουσιασμό η είδηση ότι το HyperOS της Xiaomi που αρχικά επικεντρώθηκε σε νεότερα μοντέλα, φτάνει επιτέλους σε παλαιότερες συσκευές, εισάγοντας μια απροσδόκητη απόχρωση στην εξέλιξη του λογισμικού της εταιρείας. Παρά τις προσδοκίες για ένα νέο κεφάλαιο με το HyperOS, σχεδιασμένο για βελτιωμένη διασύνδεση και βελτιστοποιήσεις, φαίνεται να έχει τις ρίζες του στο MIUI, αποτελώντας τη συνέχεια και όχι μια πλήρη αναμόρφωση.

Το πιο ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι η επιμονή της Xiaomi να κρατά ζωντανό ένα παλαιότερο “χαρακτηριστικό” – την πρακτική ενός λειτουργικού που βασίζεται σε πολλαπλές εκδόσεις Android. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες των χρηστών, οι εκδόσεις του HyperOS για παλαιότερες συσκευές όπως το Redmi K40, το Xiaomi 12X και το Redmi Note 12 Pro 4G, βασίζονται στο παλαιότερο Android 13, και όχι στο πιο πρόσφατο Android 14.

Αν και αυτές οι συσκευές χάνουν την τρίτη τους ενημέρωση Android, κερδίζουν πρόσβαση στο πιο πρόσφατο HyperOS. Βέβαια, η Xiaomi δεν είχε δεσμευτεί ρητά ότι θα προσφέρει τρεις ενημερώσεις Android σε αυτές τις συσκευές, ωστόσο, η κίνηση έχει προκαλέσει κριτική σε ένα τοπίο όπου οι ανταγωνιστές έχουν αυξήσει τις προσφορές λογισμικού.

Όπως και να έχει, οι χρήστες αυτών των παλαιότερων smartphone μπορούν τώρα να εξερευνήσουν το HyperOS, λαμβάνοντας μια σημαντική ενημέρωση λογισμικού. Συσκευές όπως το Redmi K40 (γνωστό επίσης ως Poco F3 και Mi 11X) και το Redmi Note 12 Pro 4G (ένα ανανεωμένο Redmi Note 10 Pro Max) αποτελούν μέρος αυτού του απροσδόκητου αλλά συναρπαστικού μείγματος συνέχειας και καινοτομίας στην εξελισσόμενη στρατηγική λογισμικού της Xiaomi.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.