Πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Samsung συνεχίζει την παράδοσή της να χρησιμοποιεί ένα μόνο chipset στα αναδιπλούμενα smartphones της. Έτσι, τα Samsung Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις αγορές με το ίδιο SoC.

Αν και η εταιρεία χρησιμοποιεί συνήθως μια στρατηγική διπλού chip για τα flagship smartphone Galaxy S, βάζοντας Snapdragon στη Βόρεια Αμερική και Exynos σε άλλες περιοχές, φαίνεται ότι τόσο το Z Flip 6 όσο και το Z Fold 6 θα χρησιμοποιούν Snapdragon 8 Gen 3 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιλογή του chipset είναι σημαντική λόγω των διαφορών απόδοσης μεταξύ των Snapdragon και Exynos. Ο Exynos 2400 έχει αντιμετωπίσει κριτική σχετικά με τη θερμική διαχείριση, την εξάντληση της μπαταρίας και την ποιότητα των φωτογραφιών σε σύγκριση με το αντίπαλο Snapdragon chip.

Παρά τις πρόσφατες βελτιώσεις στα chipset Exynos, πολλοί καταναλωτές και λάτρεις της τεχνολογίας εξακολουθούν να προτιμούν τον Snapdragon για τις συσκευές τους. Θεωρούν, και όχι άδικα, ότι ως SoC είναι καλύτερο σε περισσότερους τομείς.

Φαίνεται ότι η απόφαση της Samsung να διατηρήσει τους Snapdragon στα Galaxy Z Flip 6 και Z Fold 6 δεν βασίζεται σε ελλείψεις επιδόσεων, αλλά μάλλον σε μια στρατηγική κίνηση.

Ενισχύοντας τη σχέση της με την Qualcomm και δίνοντας προτεραιότητα στα μέτρα ελέγχου του κόστους, η Samsung στοχεύει να περιμένει μέχρι οι αναδιπλούμενες συσκευές να επιτύχουν όγκο πωλήσεων συγκρίσιμο με αυτόν της mainstream σειράς Galaxy S πριν επεκτείνει τη στρατηγική των επεξεργαστών.

Η επιβεβαίωση ότι τόσο το Samsung Galaxy Z Flip 6 όσο και το Z Fold 6 θα διαθέτουν chipset Snapdragon είναι πιθανότατα ευπρόσδεκτη είδηση για τους καταναλωτές.

Με τις προσδοκίες υψηλές για αυτές τις επερχόμενες συσκευές, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν στην εκδήλωση Galaxy Unpacked στις 10 Ιουλίου στο Παρίσι, φαίνεται ότι η Samsung λαμβάνει υπολογισμένες αποφάσεις για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση και την ικανοποίηση των πελατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.