Κάτι χρήσιμο σε παλαιότερα κυρίως PCs και laptops σαν το δικό μου. Πρόκειται για μια απλή ρύθμιση που λες στο λειτουργικό να περιορίσει κάποιες διεργασίες και να δώσει προτεραιότητα σε άλλες με στόχο την βελτίωση των επιδόσεων. Αυτό που κάνει βασικά είναι να περιορίζει τα shadows και τα animations, δηλαδή περιορίζει τα visual effects. Προσωπικά είδα μια μικρή βελτίωση σε ένα παλαιότερο notebook μου.

Ανοίγουμε τον file explorer, δεξί κλικ στο Αυτός ο υπολογιστής (This PC) και επιλέγουμε Properties. Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο Advanced system settings και στην ενότητα Performance επιλέγουμε Settings. Τέλος κάνουμε κλικ στο Adjust for best performance. Αναφέρω καθαρά την εμπειρία μου και θυμηθείτε ό,τι κάνετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη 🙂

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά ότι να ναι γράφετε και λέτε κιόλας η ευθύνη δική σας; εσεις τι είστε; ευθυνόφοβοι;

 2. Ό,τι να ‘ναι.
  Τι υπολογιστή έχεις που πήρε τα windows 10 και όντως είδες boost με αυτό το πράγμα? Πάω στοίχημα οτι τρέχεις το pc χωρίς οδηγούς κάρτας γραφικών, και άπλα έχεις “Generic VGA”. Η να εχεις κάποιο πανάρχαιο λαπτοπ του 2003 με intel 850 chipset.

  Η πιο απλά, γράφεις άρθρα, έτσι, για να γράψεις κάτι.

 3. Σε παλιά συστήματα κάνει διάφορα αυτή η ρύθμιση απλώς δεν χρειάζεται να τα απενεργοποιήσει κάποιος όλα αυτά παρά μόνο μερικά. (Χρειάζεται μόνο όταν η κάρτα γραφικών είναι τόσο παλιά και δεν υποστηρίζει κάποια πράγματα).

  Πάντως είναι εγγυημένη μέθοδος και πολλά συστήματα του 2005 περίπου, and 64 και Pentium 4 χρειάζονται κάποιες από αυτές τίς ρυθμίσεις.

  Όντως είναι άρθρο για αρχάριους αλλά το περίμενα πιο αναλυτικό από κάποιον ειδικό για να μας πει πια φέρουν περισσότερο φόρτο σε παλιό σύστημα.

 4. Δεν χρειάζετε να τα κλείσεις ολα μονο ένα το animate windows (minimize maximize) Αν ο λαπτοπ σου ειναι τοσο αργός που βλεπεις διαφορα αμα τα κλείσεις όλα, τοτε βγαλε τα windows και βαλε linux. Εκεί θα δεις διαφορα… Και ενοειται σε λαπτοπ μονο ssd πλεον και οχι hdd.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.