Οι πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά chipset που θα βάλει η Samsung στα μοντέλα της επερχόμενης σειράς Galaxy S25 ποικίλουν. Ορισμένες φήμες ανέφεραν ότι η σειρά θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον Exynos 2500. Από την άλλη, πηγές αναφέρουν ότι οι απροσδόκητα χαμηλές αποδόσεις του Exynos θα αναγκάσουν τη Samsung να ακολουθήσει και πάλι στρατηγική δύο chip, ή ακόμη και να χρησιμοποιήσει μόνο τον Snapdragon 8 Gen 4 σε όλες τις αγορές και όλα τα μοντέλα. Τώρα, μια νέα φήμη μπερδεύει περισσότερο το πράγμα, βάζοντας στην εξίσωση τους MediaTek Dimensity.

Σύμφωνα με πηγές, η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει για πρώτη φορά μια στρατηγική τριών chip για τη σειρά Galaxy S. Συγκεκριμένα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους Snapdragon 8 Gen 4 και Exynos 2500, ενώ θα λανσάρει και μία παραλλαγή του βασικού S25 που θα τροφοδοτείται από ένα MediaTek Dimensity chip. Η Samsung δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στρατηγική τριών chip για τα flagship της, και η προσθήκη της MediaTek στο μείγμα περιπλέκει τα πράγματα. Αν λάβουμε ως δεδομένη τη χρήση τρίτου SoC: Ποια θα ήταν τα οφέλη; Και τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Από τη μία πλευρά, η χρήση ενός MediaTek θα μπορούσε να βοηθήσει τη Samsung να διατηρήσει την ισορροπία στην τιμολόγηση των συσκευών της και να κρατήσει τα πράγματα υπό έλεγχο. Οι παρατηρητές της βιομηχανίας λένε ήδη ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι κατά 25-30% ακριβότερος από το τρέχον chip Gen 3. Από την άλλη πλευρά, η MediaTek δεν είναι μια δοκιμασμένη μάρκα chip στα Galaxy flagship. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει chip της MediaTek σε ορισμένα από τα τηλέφωνα χαμηλού κόστους, αλλά η δημιουργία όχι μίας ή δύο αλλά τριών παραλλαγών του Galaxy S25 με διαφορετικό chip ανά αγορά θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.

Επιπλέον, η ανάπτυξη νέων ενημερώσεων υλικολογισμικού για τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις υλικού θα μπορούσε να αποδειχθεί τεράστιο εμπόδιο και πρόβλημα. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άνοδος των τιμών των chip μπορεί να είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός, όσο λυπηρό και αν είναι, ανεξάρτητα από το πώς η Samsung μπορεί να προσπαθήσει να ισορροπήσει την κατάσταση με το τελικό κόστος των Galaxy S25, ειδικά του βασικού μοντέλου.

Αυτή η ομολογουμένως παράξενη φήμη δεν διευκρινίζει ποιες αγορές θα λάβουν ποια chip. Αλλά αν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτούς τους φιλόδοξους ισχυρισμούς, υποθέτουμε ότι η παραλλαγή του Galaxy S25 με τον MediaTek θα μπορούσε να περιοριστεί σε πολύ λίγες επιλεγμένες περιοχές. Ο υπόλοιπος κόσμος θα συνέχιζε να απολαμβάνει εκδόσεις με Exynos και Snapdragon. Σε κάθε περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να λάβετε αυτή τη φήμη με επιφύλαξη. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτήν τη θεωρία και απέχουμε τουλάχιστον μισό χρόνο από την επίσημη ανακοίνωση των Galaxy S25. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν μέχρι τις αρχές του 2025.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.